Ringo Starr: Star samo prezimenom

  888

  Ringo Starr

  Give More Love

  Datum izdanja: 15.09.2017.

  Izdavač: Universal Music

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. We’re on the Road Again
  2. Laughable
  3. Show Me the Way
  4. Speed of Sound
  5. Standing Still
  6. King of the Kingdom
  7. Electricity
  8. So Wrong for So Long
  9. Shake It Up
  10. Give More Love
  11. Back Off Bogaloo
  12. Don’t Pass Me By
  13. You Can’t Fight Lightning
  14 Photograph

  Richard Starkey opasno se približava svom osamdesetom rođendanu, ali po ničemu osim po njegovom drugom prezimenu koji je odabrao prije puno više od pedeset godina ne može se reći da je star; dapače, za njega kao da je vrijeme stalo.

  Ringo Starr upravo je izdao novi album, dvije godine nakon prethodnog “Postcards from Paradise”, i tako nastavlja niz objavljivanja albuma svakih nekoliko godina, a u međuvremenu na kratkim turnejama (većinom po Americi) pokojim megaspektaklom predstavlja svoj dugogodišnji rad.

  Prvobitna ideja je bila da se u suradnji sa svojim starim prijateljem Dave Stewartom (Eurythmics) kao producentom ide snimiti country album u Nashville, ali se od toga odustalo i snimljen je jedan klasični Ringov rock album na kojemu, po običaju, ima za svakoga ponešto. U suradnji sa svojim dugogodišnjim bandom, više nego prigodnog imena All-Starr Band (RS, Steve Lukather-Toto, Joe Walsh-Eagles, Jeff Lynne-ELO, Peter Frampton, Edgar Winter, Dave Stewart… između ostalih) album je snimio u svome kućnom studiju u Los Angelesu.

  Muziku podržava

  Kao prvi singl, album je najavila naslovna “Give More Love”, simpatičan pop rock komad sa lijepim višeglasjem, a na drugom singlu “We’re On The Road Again” gostuje čest gost njegovog All Starr Banda i njegov bivši bandmate iz Beatlesa Paul McCartney na basu i back vokalu (čujemo ga još i na “Show Me The Way”). Stara prijateljstva očigledno dugo traju i teško se zaboravljaju.

  “So Wrong For So Long”, jedan klasični country broj napravljen zajedno s Daveom Stewartom, kao treći je singl skinut s albuma, vjerojatno je po prvobitnoj zamisli trebao biti jedan od stupova albuma da je isti zaživio u Nashvilleu, no stvari su otišle u drugom smjeru. Ipak, Ringo je kao ‘stari’ i deklarirani ljubitelj i štovalac country muzike morao ipak na album staviti i nešto takvo.

  Zadnji singl koji je skinut s albuma je klasičan pop rock “Standing Still”. Na bluesom obojenoj elektronici “Electicity” prisjeća se ranih dana u Liverpoolu i svirci s Rorry And The Huricanes, dok je “Shake It Up” klasični rock’n’roll u stilu Stray Catsa.

  Na deset pjesama i u četrdesetak minuta Ringo Starr nas je prošetao kroz pop, rock, country, r’n’r i ponovo nam pokazao da je još u dobroj formi, a osjeti se da se i dalje zabavlja dok radi. Deluxe Edition albuma donosi nam i dodatne četiri pjesme kao bonus, a sve četiri pjesme su vrlo dobra nova čitanja starih Ringovih pjesama iz prošlosti.

  “Back Off Bogaloo” je bio singl 1972. godine inspiriran Marcom Bolanom, “You Can’t Fight Lightning” je s albuma “Stop And Smell The Roses” iz 1981. godine, “Photograph” je bio odličan najavni singl albuma “Ringo” iz 1973. godine napisan u suradnji s još jednim bandmateom iz Beatlesa Georgeom Harrisonom, a Ringova klasična stvar s legendarnog Beatles bijelog albuma “Don’t Pass Me By” ovdje na kraju dobija i kratak citat iz beatlesovske “Octopus Garden”.

  I to je to, dobili smo još jedan klasičan, dobar Ringov album na kakve nas je navikao zadnjih dvadesetak i više godina. Prošla su vremena kada su i John Lennon i Paul McCartney govorili da su najbolji solo post beatlesovski albumi Ringovi albumi, i kada su se u tome skoro i kritičari složili, ali danas je knjiga spala na dva slova pa takvih usporedbi više i nema.

  Ovi što su ostali s vremena na vrijeme se nađu i surađuju na nekim zajedničkim projektima, i dobro je što je tako, a nama ostaje da to popratimo i da se sjećamo zlatnih vremena.

  Muziku podržava