Riječki ljetni hitovi

  1291

  Strašni Riječani

  Kompilacija

  Izdavač: Ciklama Rec. / Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. One Piece Puzzle – Superveshmashina
  2. Heroine (Sountrack) – Blood Is All Over/Song 4 Selma
  3. Father – Lost In Words
  4. Invert – Nothing To Lose
  5. Downfall – Second
  6. One Piece Puzzle – Ona prima ljudski
  7. O.Š. Sulud III – Droga u meni
  8. Father – Never Come Back
  9. Invert – Something’s Wrong
  10. Downfall – B.L.E.A.K.
  11. O.Š. Sulud III – Ljubav cvate oko vate
  12. Heroine (Soundtrack) – Fabulous Kick

  Rijeka je uvijek bila zanimljiv grad ucrtan na karti hrvatske estrade, a nerijetko su mu davali i prefiks mjesta s velikim brojem izvođača koji bježe od šunda i pokušavaju našoj glazbi prilijepiti kvalitetno obilježje. Let 3, Grad, Grč i ostali već su davno složili jednu svoju kompilaciju, a dugogodišnju šutnju kompilacija riječke scene prekinuli su tzv. Strašni riječani.

  Rezultat je to Mreltove ideje da svojom Ciklama Records pokuša prošnjofati po garažama, skloništima, dnevnim sobama, podrumima i parkićima kako bi pronašao nasljednike.

  CD je natrpan bendovima koji se sada ipak više ne mogu jednoglasno staviti u okrilje rocka, ali su definitivno svi pokazatelj raznolikosti i entuzijazma. Idemo redom.

  One Piece Puzzle je sa svojim pjesmama pokazao techo-industrial igraonicu s puno miksanja i elektronskih zvukova iza ženskog vokala. Beskompromisni, bezbrižni i zaigrani. Predstavnik soundtracka (a ne benda) ovdje je Heroina iz koje se krije prvi koreografski projekt Mile Čuljak. Definitivno zanimljivi elektronski pjesmuljci za predstavu.

  Muziku podržava

  Father već većina zna, a oni će ubrzo svoj energični metal prenijeti diljem Europe i tako ljudima pokazati što se to događa u njihovom gradu. Za ovo izdanje nisu izabrali hitove već druge pjesme s uspješnog “Inspirita” albuma.

  Invert je mlađahno punk-rock osvježenje, koje svojom energijom puca visoko i ubrzo bi se mogli naći među poznatijim krugovima i na većim koncertima. Downfall su najveće iznenađenje i najperspektivniji metalci i šire od okvira svoga grada. Žestina i težina pjesama obilježena je kvalitetnom svirkom i zvukom, te pohvalnim vokalom.

  Na kraju je mjesta ostalo i za zanimljive O.Š. Sulud III koji ne poznaju granice niti poštuju pravila, već svoj ozbiljniji Queens Of The Stone Age zvuk nadopunjuju kaotičnim riječima o drogama s glasom jednog Davorina Bogovića.

  Glazbi se ovdje pridružio i multimedijalni dio Mijau Laba koji je samo proširio horizonte našoj sceni. Umjetnost se spaja na sve načine, a glazba, zvuk i slika odavno su zahvalni partneri.

  Ove kompilacije uvijek će biti jako dobra stvar za sve mlade (i one koji se tako osjećaju) bendove, bilo da se radilo o Rijeci, o Hrvatskoj ili nekom drugom području.

  Internet doba omogućilo je dostupnost svega i svačega, ali nešto novo u službenijem obliku moguće je čuti samo u društvu raznolikih bendova koji dijele istu sudbinu i iste izazove – probiti se i dati ljudima da čuju i njihovu glazbu. Pohvalno i hrabro izdanje… Nek ih bude još.

  Muziku podržava