Retro zabava

  1290

  The Fratellis

  We Need Medicine

  Datum izdanja: 07.10.2013.

  Izdavač: BMG Rights

  Žanr: Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Halloween Blues
  2. This Old Ghost Town
  3. She’s Not Gone Yet But She’s Leaving
  4. Seven Nights Seven Days
  5. Shotgun Shoes
  6. Whisky Saga
  7. This Is Not the End of the World
  8. Jeannie Nitro
  9. We Need Medicine
  10. Rock N Roll Will Break Your Heart
  11. Until She Saves My Soul

  Costello Music” jedan je od najboljih debija na Otoku proteklog desetljeća, “Here We Stand” je bio nešto slabiji album nakon čega su se išli odmarati jedan od drugoga, a Jon je napravio prosječan “Psycho Jukebox“. Bilo je vrijeme za povratak!

  The Fratellis su jedan od najzabavnijih bendova iz Britanije i cijeli spektar njihovih pjesama ste čuli htjeli to ili ne, jer su mnoge reklame posljednjih godina posuđivale njihove melodije. Zaključili su da ne mogu razdvojeno, a kao rezultat te odluke stigao je vrlo uspješno novi album “We Need Medicine” koji odiše energijom koja je nedostajala na posljednjem albumu benda i solo uratku frontmena.Retro zabava, to bi bio najlakši opis novog albuma jer album zvuči kao da je nastao na nekoj veselici prije nekoliko desetljeća. Utjecaj britanske glazbe se itekako osjeća, posebno utjecaji ‘British Invasiona’, nafilani zaraznim indie rock melodijama zadnjeg desetljeća, pa smo u osnovi dobili mnogo bolje razrađeni “Here We Stand“.Neke pjesme zakucavaju na prvu poput “This Old Ghost Town“i “Seven Nights, Seven Days“, neke poput “She’s Not Gone Yet But She’s Leaving” pokazuju da se teritorijem Stereophonicsa može mnogo uvjerljivije koračati nego što korača spomenuti bend, dok veći dio ipak revitalizira zvuk ‘bitlsa i stonsa’ među kojima je najuspješnija “This Is Not The End Of The World“.Ponekad je stvarno fascinantna pojava kad frontmen izađe iz benda da bi napravio solo album koji ispadne sasvim prosječan, potom se vrati u bend i onda dobijemo album koji zvuči svježe i zanimljivo. Upravo to se dogodilo i The Fratellisima! Kao da im je trebala mala pauza i solo pokušaj Jona jer sada, ponovno okupljeni zvuče u najmanju ruku vrlo dobro, iako smo ovaj zvuk već odavno prožvakali.

  Već pri prvom preslušavanju, jasno se vidi koje će pjesme iskočiti u prvi plan, a koje će ostati sakrivene čekajući fana da ih otkriva, ali zajedno zvuče onako kako bi jedan indie rock album trebao i zvučati (ali i svaki drugi album), zaokruženo i upečatljivo, bez nekog jakog posklizavanja.

  “We Need Medicine” nije najbolji album benda jer prvijenac će teško ikad nadmašiti, ali je dovoljno dobar da ih ponovno baci u orbitu nakon par godina zatišja u kojem su bili. Ako ste dosad voljeli bezrezervne retro melodije The Fratellisa, nema druge nego im se ponovno prepustiti.

  Muziku podržava