Reciklirajući samog sebe

  878

  Mika

  The Origin of Love

  Datum izdanja: 16.09.2012.

  Izdavač: Island / Universal Music

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Origin of Love
  2. Lola
  3. Stardust
  4. Make You Happy
  5. Underwater
  6. Overrated
  7. Kids
  8. Love You When I’m Drunk
  9. Step with Me
  10. Popular Song
  11. Emily
  12. Heroes
  13. Celebrate
  14. Make You Happy (Miami Edit)

  Kako vrijeme odmiče, tako se balon pod imenom Mika prazni. Nekad vrlo zabavnim pjesmicama zavladao je top ljestvicama i ženskim dijelom glazbene publike, a danas izdaje kopije tih pjesama i objavljuje ih pod imenom “The Origin of Love”.

  Preslušavajući treći po redu album Mike, ne mogu se oteti dojmu da momku nedostaje inspiracije pa da je krenuo potkradati samoga sebe i tako unedogled. “The Origin of Love” i dalje je prepun veselih pjesmica, Mika je i dalje nasmiješen, sve je i dalje obojeno šarenim bojama, ljubav je i dalje u prvom planu, ali na početku karijere sve to zvučalo je spontanije, bezbrižnije i bolje.Već u uvodnoj skladbi “Origin of Love” osjeća se prvi album prebačen dublje u ’80-e. sa zbor forama sa soundtracka “The Lion King”, “Lola” je blijeda kopija Pet Shop Boysa od prije dvadesetak godina, “Stardust” je veselija verzija “Relax, Take It Easy” s prvijenca, a “Make You Happy” pokušaj je imitacije Daft Punka iz filmića “Interstella 5555”.

  Kako album odmiče, tako dobivamo sve više klišeja s kojima nas je Mika već dobrano upoznao, a sam album traje predugačkih 14 skladbi. Kažem predugačkih jer već do polovice albuma slušatelj shvati da Mika neće krenuti novim smjerom, već će se zadržati na recikliranju dobro utabanih puteva s prva dva albuma.

  Muziku podržava

  Jedina mala promjena u odnosu na prošle albume je veća upotreba disco zvuka. Nažalost, svoj disco hit Mika je potrošio na prvijencu gdje je “Relax, Take It Easy” bio jedan od nositelja albuma, a ovdje su takve pjesme najlošije na albumu (uzmimo primjer skladbe “Overrated” koja ne bi smjela biti ni B strana singla).

  Naravno, i takav materijal prepun je potencijalnih singlica koje će vjerojatno postići zapažen uspjeh kod nezahtjevnije publike koju će glazbeni urednici bombardirati sa svih strana, ali objektivno gledajući, “Life in Cartoon Motion” je remek-djelo u odnosu na “The Origin of Love”.

  Muziku podržava