Razarajuća eksplozija emocija

  1169

  The Icarus Line

  Penance Soiree

  Datum izdanja: 04.05.2004.

  Izdavač: V2. / Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Up Against The Wall
  2. Spit on It
  3. On the Lash
  4. Caviar
  5. Spike Island
  6. Kiss Like Lizards
  7. Getting Bright At Night
  8. Big Sleep
  9. White Devil
  10. Meatmaker
  11. Virgin Velcro
  12. Sea Sick
  13. Party The Baby Off

  Nakon neuspješnog i naširoko nepoznatog prvijenca “Mono”, Icarus Line nesputano nastavljaju svoj put prema zvijezdama ne mareći za tradicionalne konvencije rocka. Novim albumom “Penance Soiree” pred slušatelja postavljaju sonične zidove zvuka povezane u naizgled kaotične, ali ipak, čvrsto definirane pjesme.

  Već uvodnom stvari, te njenim ubojitim početkom koji ubrzo prelazi u klasičnu bas liniju pa se onda razvije u neopisivu eksploziju emocija, daje se uvid na ono što nas čeka kroz ostatak albuma. Na tren emocionalan, a na tren razarajući rock, koji tek na trenutke seže u lako pamtljive melodije, pa opet ispočetka. Teško je ne spomenuti ‘slavni dvojac’ pjesama “Kiss Like Lizards” koja tek na svojem kraju donosi najveće uzbuđenje, te prelaskom u drugu stvar “Getting Bright At Night“, koja uvodnim stihom: “Still never felt so good…” počinje mamiti slušatelja, da bi se na kraju zajedno stopili u jedno uzvikujući: “Never give up on me baby!“.

  Teško je opisati sam zvuk, najlakši (ali ne i najtočniji!) primjer bi bio da zvuči poput križanca Marilyn Mansona i Black Rebel Motorcycle Cluba. Buka, energija i agresivnost Marilyn Mansona, te smirenost i zid zvuka B.R.M.C.-a. Izgleda vam nespojivo? Poslušajte!

  Muziku podržava