Rasti će oni još

  1621

  Londiner

  Sve te stvari čine se u pravu, ali nisu

  Datum izdanja: 01.01.2015.

  Izdavač: Dallas Records

  Žanr: Indie Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Uršula (dobar plan)
  2. Billboard
  3. Otkako ne rastem
  4. Ekvador
  5. Meksiko
  6. Ispod jupitera
  7. Globtroteri svijeta ujedinite se
  8. Svjetskim kretenima
  9. Sve te stvari čine se u pravu, ali nisu
  10. Kraj tolerancije
  11. Ja se prijavljujem

  Jedan od zanimljivijih novih domaćih glazbenih proizvoda je bend Londiner, južnjačko-zagrebačka kombinacija koja se proteklih dvije-tri godine predstavila s nekoliko vrlo zanimljivih singlova.

  Okvirno, možemo reći da Londiner pucaju na publiku koja voli bendove poput Pipsa ili Letu štuka, znači to je jedan istančani zvuk kojeg nose gitare, malo intelektualnijih tekstova, ali i vrlo zarazne melodije koje lako ulaze pod kožu. Četvorka često prihvaća nešto akustičnije melodije, pa se time djelomično približavaju i svojim suvremenicima iz Mel Camina.

  Sve je to jedna vrlo ugodna i uhu pitka glazba, ali ipak nedostaje nešto čime bi se Londiner značajnije istaknuo od mnogobrojnih bendova nastalih proteklih godina. Možda na albumu nedostaje poneka veća, radiofoničnija pjesma koju bi eter lakoćom mogao prihvatiti, ali u drugu ruku dobro je da nisu išli tim putem i u startu kompromitirali svoj glazbeni put.Kroz samo letimični pogled na imena pjesama, jasno je da bend crpi dosta inspiracija iz putovanja, pa tako imamo pjesme “Ekvador”, “Meksiko” i “Globtroteri svijeta ujedinite se”, a često se koriste i teme koje upućuju na globalizacijske probleme kao u “Svjetskim kretenima” ili naslovnoj “Sve te stvari čine se u pravu, ali nisu”.

  Pjesmu koju svakako treba izdvojiti na albumu jest “Otkako ne rastem“, koja bi s vremenom mogla postajati sve uspješnija zbog svoje jačine i neodoljivog šarma, dok je ostatak albuma poprilično ujednačen, bez nekih značajnijih podbačaja, ali ni pretjeranih uspješnica kojim bi mogli skrenuti jače pozornost na sebe.

  Muziku podržava

  Iako su Londiner mlad bend (nastali su 2011.), čine ga iskusni glazbenici što se vrlo dobro osjeti kroz album “Sve te stvari čine se u pravu ali nisu” jer pjesme su vrlo zaokružene i cjelovite, baš kao što bi i trebale biti. Kao što sam ranije naveo, možda nedostaje još pokoja pjesma koja ima jednaku snagu kao i “Otkako ne rastem”, pa bi album dobio na jačini, ali i ovako za početak nije to loše.

  Kad još malo osjete publiku, vjerujem da će i oni krenuti prema gore kao što se događa mnogim našim bendovima da tek s drugim ili trećim albumom procvjetaju onako kako to žele.

  Muziku podržava