Rastanak s Tramovcima

  2467

  Tram 11

  Tajna Crne Kutije - The Best Of

  Datum izdanja: 28.12.2003.

  Izdavač: Menart

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Veliki odmor
  2. Što ćeš sad
  3. Kaj ima lima ?
  4. Jedno
  5. Hrvatski velikani
  6. Malu na stranu
  7. Samo kod nas
  8. Pad sistema
  9. Ti čašpri iskrivljeno
  10. A vi svi
  11. I malu i staru
  12. Mi smo tu
  13. Čovječe ne ljuti se
  14. Vručina gradskog asfalta
  15. Rokalice
  16. Udri brigu na veselje
  17. Bomba

  Eto, raspao se i jedan od najboljih Hrvatskih hip hop bendova, Tram 11, ali je sve svoje fanove iznenadio jako dobrim retrospektivnim albumom “Tajna Crne Kutije – The Best Of“. Album je izdan na dva CD-a od kojih su na prvom pjesme u izvedbi Tramovaca, sa ponekom suradnjom, a na drugom su suradnje s ostalim hip hoperima, remixevi, te se pojavljuju r`n`b pjevačice poput Ivane Kindl i Divasica, kao gošće.

  I jedna i druga kombinacija zvuče jako dobro, zahvaljujući zanimljivim tekstovima, ispunjenim kritikom današnjeg društva, ironijom, te neizbježnom socijalnom tematikom, po kojoj su tramovci najpoznatiji. Zbog toga su neke njihove stvari možda malo depresivne i ne odgovaraju svakom raspoloženju, ali su također iskrene i opipljive, tj. govore o svakodnevici koja okružuje obične građanine grada Zagreba i zato se vrlo lako možemo poistovjetiti s njima.

  Semplovi su također odlični, kao i produkcija, što im daje još jedan plus, jer za cijenu CD-a, koja nije baš mala, tražimo i kvalitetu, koju nam Tramovci definitivno pružaju. O pjesmama ne bih puno pisao, jer su to hitovi koje ste u principu svi već čuli, poput neizbježnih “Hrvatskih velikana“, “Samo kod nas”, “Malu na stranu”, “Pad sistema”, itd.

  Naravno, ovakva glazba je samo za fanove takve muzike, koju gledatelji opera-boxa naravno neće razumjeti, ali široj masi koja voli urbani zvuk, preporučio bih ovaj album, ako zbog ničeg drugog, onda zbog dobre zabave.

  Muziku podržava