Raritetna kompilacija u novom ruhu

  2271

  The Rolling Stones

  Made In The Shade (Reissue)

  Datum izdanja: 21.03.2005.

  Izdavač: Virgin / Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Brown Sugar
  2. Tumbling Dice
  3. Happy
  4. Dance Little Sister
  5. Wild Horses
  6. Angie
  7. Bitch
  8. It’s Only Rock’n’Roll
  9. Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)
  10. Rip This Joint

  Odlična vijest za sve ljubitelje dobrog starog rock’n’rolla i najdugovječnijeg rock benda na svijetu The Rolling Stonesa! Konačno nam je stiglo reizdanje sjajne kompilacije iz 1975.godine, već godinama teško (zapravo nemoguće) nabavljivog albuma “Made In The Shade“. Kompilacija koja je bila dostupna samo kratko vrijeme sredinom osamdesetih i koja je izdana kao najava za nadolazeću američku turneju ovih rock zvijezdi, sada je dostupna i na našem tržištu i to u posebno dizajniranoj digipack opremi.

  Album sadržava najbolje stvari s četiri albuma iz prve polovice sedamdesetih (“Sticky Fingers”, “Exile On The Main Street”, “Goats Head Soup”, “It’s Only Rock’n’Rol”) i zaista nema nijedne pjesme koja ne spada u best of kategoriju – od legendarnih “Brown Sugar“, “Dance Little Sister” i Rip This Joint, preko nešto nježnije “Wild Horses” i “Angie“, svjetski popularne i jedne od najpoznatijih balada ikada stvorenih.

  Kao bend koji već gotovo pola stoljeća i dalje aktivno stvara fenomenalne albume i koji je ostao vjeran svom karakterističnom r’n’r zvuku, The Rolling Stonese s punim pravom smatraju živućim legendama. A za sve koji su još uvijek skeptični glede toga, ova kompilacija je idealno rješenje jer ne samo da predstavlja okvir ponajbolje faze ovih, već odavno okrunjenih kraljeva rock’n’rolla, već je i idealan primjer za objašnjenje svjetske rock histerije koja je vladala u tom razdoblju.

  No, nije samo to, ovaj album je i prilika za sve fanove i ljubitelje ovog žanra da se dokopaju jednog od najtraženijih rariteta u opusu ovog benda, te time popune ono prazno mjesto na polici koje je godinama skupljalo prašinu. Još moram reći i to da je, nažalost, i ovo reizdanje dostupno u ograničenoj naknadi, stoga vam toplo preporučam da ovaj album što prije nabavite jer ovakve prilike se doista ne propuštaju, niti se smiju propustiti.

  Muziku podržava