Putovanje iz kojeg se teško izlazi van

  448

  Seven Mouldy Figs

  Labyrinth

  Datum izdanja: 09.09.2016.

  Izdavač: Self-released

  Žanr: Psychedelic, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Sound 008
  2. Purgatory
  3. Fractal
  4. Age of Dawn
  5. The Cave
  6. Quicksand
  7. Truth Be Told (It’s Getting Late)
  8. Requiem
  9. Devet

  Nakon dva EP-a, ženska trojka Seven Mouldy Figs je izdala i svoj studijski prvijenac “Labyrinth” krajem prošlog ljeta.

  “Labyrinth” donosi svojevrsni odmak od prijašnjih radova i to prije svega jer su dublje uronule u ranu psihodeličnu glazbu, pa tako bi ih sad mogli prozvati hipijevkama modernog doba jer njihova glazba najviše podsjeća na procvat glazbe za vrijeme ‘djece cvijeća’.Šalu na stranu, prvijenac Seven Mouldy Figs je oda jednom drugom vremenu koje je sada daleko iza nas. Njihovo psihodelično putovanje je dobro repliciralo ondašnje vrijeme, ali za današnje prilike “Labyrinth” djeluje previše retro i predvidljivo čime smo dobili još jedno izdanje za koje možemo reći da je moglo ispasti mnogo bolje.

  Kad vidimo kako se s istim motivima bore Rival Sonsi ili nizozemski DeWolff, jasno je da Seven Mouldy Figs nisu htjele ići tim putem gdje je retro štih oplemenjen modernim poimanjem psihodelične glazbe. Šteta, jer smo ovako dobili niz pjesama koje previše nalikuju kao da su nastale prije 40-50 godina, a ne danas.

  Muziku podržava

  Time smo izgubili dio kojeg vjerojatno na koncertima ima više, a to je svojevrsna energija koja je ovako na albumu jednostavno splasnula cijelim nizom bespotrebnih improvizacija koje ništa dobro ne nude, osim što su dosadne i produžuju minutažu albuma.

  Kad sve to zbrojimo, ‘labirint’ jest i logičan naslov albuma jer je ovo putovanje iz kojeg se teško izlazi van. Pjesme su preteške, repetativnih motiva, mnoge su predugačke, urešene mnogim suvišnim dijelovima, samo da se osnove pjesama što bolje zakamufliraju. Nažalost, meni to nije sjelo na najbolji način, iako vjerujem da će biti ljudi kojima će ovako nešto biti super.

  Muziku podržava