Puno vike nizašto

  2145

  Jay Z

  Kingdom Come

  Datum izdanja: 27.11.2006.

  Izdavač: Roc-a-Fella / Aquarius Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Prelude
  2. Oh My God
  3. Kingdom Come
  4. Show Me What You Got
  5. Lost Ones (feat. Chrisette Michele)
  6. Do U Wanna Ride (feat. John Legend)
  7. 30 Something
  8. I Made It
  9. Anything (feat. Usher & Pharrell)
  10. Hollywood (feat. Beyonce)
  11. Trouble
  12. Dig A Hole (feat. Sterling Simms)
  13. Minority Report (feat. Ne-Yo)
  14. Beach Chair (feat. Chris Martin)

  Ako se jednom povučeš iz glazbe i nakon toga više nemaš dvije pametne za reći bolje ostani u mirovini i slušaj što drugi rade. Ukoliko te kojim slučajem povuče želja da nešto snimiš, snimi to za sebe i poštedi druge muke koja se zove ‘slušanje tvog albuma’.

  Jay-Z napravio je upravo suprotan potez i vratio se iz mrtvih tri godine nakon odlaska iz glazbe, a ono što sad krči iz mojih zvučnika zove se “Kingdom Come” i stoji kao dobar dokaz da se u glazbu nije trebao vraćati.

  Album je u globalu gledano loš, pa čak ni povremeni bljeskovi s dobrim beatovima, sampleovima ili gostima ne izvlače cijelu stvar (kako se veli, i ćorava kokoš pogodi koje zrno), i to što je cijela atmosfera oko njegovog povratka dodatno nabrijavana, a tenzije danom izlaska albuma rasle, na kraju se obilo u glavu Jay-Zu.

  Gosti su pompozno najavljivani, a vjerojatno je ona s Chris Martinom iz grupe Coldplay u stvari koja zaključuje album – “Beach Chair“, plijenila najviše pozornosti. Znatiželja oko suradnje frontmena jedne od trenutno najjačih rock grupa mlađe generacije i iskusnog rapera sigurno je postojala kod većine ljubitelja bilo rap glazbe bilo Coldplaya. Pjesma sama po sebi i nije loša, a i ne bi smjela biti kada je rađena da bude singl, da bude hit. Da pojednostavim. Sjećate se suradnje Puff Daddyja i Jimmy Pagea u pjesmi “Come With Me”, koja je obrada “Kashmira” grupe Led Zeppelin, snimljenoj za potrebe soundtracka filma “Godzilla”? E pa Jay-Z i Chris Martin su napravili nešto slično, samo manje eksplozivnije.

  Muziku podržava

  Na listi gostiju našao se i izvrsni John Legend, koji je za Jay-Zjem kolaborirao u stvari “Do U Wanna Ride“. Zaključit ću samo tezom da bi pjesma bila bolja da ju je Legend odradio samostalno. Tu je još njegova draga Beyonce, zatim mlađahna i puna potencijala Chrisette Michele, te u tandemu Usher & Pharrell. Jedna od definitivno najbesmislenijih kolaboracija, a samim time i pjesma je ona sa Sterling Simms u stvari “Dig A Hole“. Prestrašno!!

  Kada bi se kojim slučajem dodjeljivala, a s obzirom da danas postoje nagrade za sve i svašta tako sam uvjeren da postoji i ova, nagrada za najnepotrebniji album Jay-Z bi sa svojim kraljevstvom pomeo svu konkurenciju i osvojio uvjerljivo prvu nagradu.

  Ako baš ne morate nemojte slušati…

  Muziku podržava