Psihodelično-popične polubalade

  781

  We Are Catchers

  We Are Catchers

  Datum izdanja: 24.03.2014.

  Izdavač: Domino Records

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Water’s Edge
  2. Tap Tap Tap
  3. If You Decide
  4. Isabella
  5. The Fear
  6. Over the Hill
  7. If I Fell
  8. Thousand Steps
  9. Richer Man
  10. Where We Are?

  Jedno novo zanimljivo ime za 2014. godinu jest We Are Catchers, odnosno ‘zemaljskog imena’ Peter Jackson. Iako je nekim singlicama pokazivao mnogo, album ipak nije ispao nešto posebno.

  Prvo što sam čuo od We Are Catchers je bila pjesma “Tap Tap Tap” koja me je romantičarski podsjetila na The Beach Boyse pomiješane s The Coralom, pa sam se ponadao da će i cijelo izdanje “We Are Catchers” biti jednako šarmantno i neodoljivo, ali sam se prevario jer dobar dio albuma prolazi u zaboravljivim tonovima s tek par naznaka da se radi o autoru većeg potencijala.Možda dio zvukovne kulise leži i u pomoći bivšeg člana The Corala Billa Ryder-Jonesa koji je uvelike ustupio svoju ‘pamet i iskustvo’, ali generalno retro štih indie pop pjesama We Are Catchersa nije dovoljno izražen da bi se njima postiglo nešto više od tek nekoliko zabavnih singlica.

  Primjerice, uvodna “Waters Edge” je sladunjava baladica koja je previše zamagljenog zvuka, “If You Decide” evocira na psihodelične momente The Beatlesa, “Isabella” je jedan prosječan filler, “The Fear” se ističe nešto dramatičnijom podlogom, “Over The Hill” zvuči kao neki laganiji moment The Thrillsa… I tako to, svega po malo, sve u maniri psihodeličnog popa, ali bez neke snage da odzvanja nešto duže, izuzev par momenta poput već spomenute “Tap Tap Tap” ili “Richer Man“.

  Muziku podržava

  Retro štih obogaćen velikom dozom psihodelije očito je jako dobar start za mnoge autore mlađe generacije, pa svatko na svoj način unutar indieja ga razradi. We Are Catchers su to napravili solidno, ali to ujedno i nije ništa posebno i vrijedno višestrukog preslušavanja osim omiljenih par stvari.

  Zadnjih desetak godina na sličnom teritoriju su razvaljivali The Coral i The Zutons, ali je očito im je vrijeme prošlo (barem se tako u ovom trenutku čini), a mlade nade ipak nemaju tu snagu da na podjednak način zamažu oči britanskom medijskom puku. Možda sam u krivu, ali We Are Catchers neće doseći te momente, barem ne ovim izdanjem iako se vidi da imaju potencijala razviti se u ozbiljan projekt/bend.

  Muziku podržava