Promašaj do hita i obrnuto

  992

  Scissor Sisters

  Magic Hour

  Datum izdanja: 28.05.2012.

  Izdavač: Polydor / Universal Music

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Baby Come Home
  2. Keep Your Shoes On
  3. Inevitable
  4. Only The Horses
  5. Year of Living Dangerously
  6. Let’s Have A Kiki
  7. Shady Love
  8. San Luis Obispo
  9. Self Control
  10. Best In Me
  11. The Secret Life Of Letters
  12. Somewhere
  13. Ms. Matronic Magic Message (bonus)
  14. F*** Yeah (bonus)
  15. Let’s Have A Kiki (remix)
  16. F*** Yeah (remix)

  Newyorški disco-pop sastav Scissor Sisters i dalje se drži šljokica, plesne glazbe, Studija 54, i glamura kao pijan plota. Oni mijenjaju noć za dan, a u vrijeme kada se dnevne temperature penju iznad 35 stupnjeva, teško im se to može zamjeriti.

  I za ovaj su album ugostili nekoliko suradnika od kojih su Pharrell Williams, Stuart Price Calvin Harris i Boys Noize najpoznatiji.Novi album Sistersa “Magic Hour” je 57 minuta duga kompilacija svega što prosječnom slušatelju treba u magičnom trokutu Zrće – Ibiza – Garden Fest: to je zbirka hitića za zborno pjevanje, plesanje i znojenje na ljetnim tulumima. Nema šanse da ovakve stvari ostanu nezamijećene na bilo kojoj ljetnoj fešti. Druga je stvar koliko će dugo slušateljima držati pažnju, a to ovisi od očekivanja pojedinaca. Zahtjevniji će kao glavni nedostatak navesti inkoherenciju, odnosno, najveća mana “Magic Houra” je ta što su pjesme toliko različite da se teško slušaju jedna iza druge, gotovo da bi bolje zvučale na radiju, gdje bi neki umješni radijski DJ napravio dobru set-listu različitih izvođača i gdje bi većina pjesama postigla svoju funkciju, a to je da slušatelji nastavljaju slušati dotičnu stanicu, što je danas, u poplavi svega, zamjetno postignuće.

  Zabava počinje ‘otvaračem’, “Baby Come Home“, južnjačkom disco pjesmom kakvu bi bez problema načinio Elton John da mu je taj ‘đir’ u tom trenu zanimljiv. Nakon “Baby Come Back Home” treba strpljenja dok stigne sljedeći pogodak u vidu “Only The Horses“.

  Muziku podržava

  Pjesme se po albumu redaju po principu pokušaja i pogrešaka, tek trio “Shady Love”, “San Luis Obispo” i “Self Control” uspostavlja kakav-takav kontinuitet kvalitete iz jedne stvari u drugu.

  Sistersi su talentirani muzičari, imaju nos za melodiju, no često taj dar ispoljavaju na način da zvuče banalno iritantno (“Let’s Have a Kiki”, recimo). Balada “Secret Life of Letters” skriveni je dragulj ovog albuma, bonus pjesme ga nepotrebno produljuju, a remiksi su potrebni kao ribi bicikl.

  Najbolji dijelovi ovog albuma imaju šanse i da plešu više ljeta, dok je album kao cjelina slabašna kompilacija talentiranih umjetnika koji uistinu žele stvarati dopadljivu muziku i koji se često i na svoju štetu okreću kako vjetar puše.

  Muziku podržava