Prog metal se vratio. Za vas i za vašu curu!

  800

  Wings Denied

  Voyager

  Datum izdanja: 13.05.2016.

  Izdavač: DIY

  Žanr: Progressive Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Trembling Creature
  2. Catalyst
  3. Matches in the Wind
  4. Sultants of Spin
  5. Traveler’s Course

  Nije to dugotrajna ljubav, ali je iznenadna i moćna.

  Pjesma “Six Years and a Day” ostat će jedan od hitova godine gospodnje 2014., a američki prog metalci Wings Denied još jednom su pokazali zašto ih drugi, ali i sami sebe, nazivaju kako je opisano u naslovu.Voyager” nije drugi album! “Voyager” je EP od 5 stvari koji dobro pokazuje napredak jednog svježeg, gladno i žednog benda koji uživa svu logistiku, mast, znanje i stavove moćne američke metal scene. Vokal se isprofilirao, growlanje je ostavljeno po strani, a gitare i dalje rade sve što moraju, sve što trebaju i sve što znaju.

  Trembling Creature” je jedan od dokaza da su Wings Denied jedan od onih prog bendova koji ne zvuče nužno najbolje kada pokušavaju biti mega-masni ili žestoki, nego upravo kada pokušavaju biti svoji i malo mirniji. Ono što ih ipak razlikuje od ostalih je da u tim trenucima ne zvuče sladunjavo! A sam Bog zna koliko prog metalaca to ne uspijeva izbjeći. “Catalyst” govori sama za sebe.

  Muziku podržava

  “This vicious compulsion of ours / a trainwreck of leather and stone / this vicked corrosion of ours / has your eyes – begging me for more!” krasi prekrasnu “Matches in the Wind“, a nastavak tradicije da je zadnja i najduža predstavlja “Traveler’s Course“. Ep od 7 minuta najbolje je objašnjenje što to znači ‘nenatrpani prog’ – onakav kakav nekada i treba biti.

  Ono gdje je najbolje Wings Denied smjestiti i u najkraće vrijeme objasniti što i kako su radili i što bi ih trebalo čekati u budućnosti je, recimo, turneja s Periphery! Pored donedavnih usporedbi s Tesseract i sličnima, sada mi se ova kombinacija čini kao nešto što bi nam moglo donijeti jako puno veselja u budućnosti.

  Prije dvije godine Princ se gleda u ogledalo. Zazivali smo mu princezu, a došao je samo neki Putnik. I to na samo 23 minute. Možda Princezica ipak voli maratonce, pa se strpi do cijelog albuma! Mi ga također željno iščekujemo!

  Muziku podržava