Prodorna snaga u zavodljivom pop-rock aranžmanu

  359

  Colin Hay

  Fierce Mercy

  Datum izdanja: 03.03.2017.

  Izdavač: Sony Music

  Žanr: Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Come Tumblin’ Down
  2. Secret Love
  3. A Thousand Million Reasons
  4. The Best In Me
  5. Frozen Fields of Snow
  6. The Last to Know
  7. I’m Going to Get You Stoned
  8. I’m Wlking Here
  9. Two Friends
  10. She Was the Love of Mine
  11. I’m Inside Outside In
  12. Blue Bay Moon
  13. Love Don’t Mean Enough

  “Fierce Mercy” trinaesti je album australskoga glazbenika Colina Haya.

  Iako je poznatiji kao frontmen Men at Worka, Colinova je solo karijera itekako zanimljiva i plodna. S trinaestim albumom napravio je svoje najzrelije izdanje, iako “Going Somewhere” i dalje ostaje njegov najbolji uradak. Aktualni su album producirali Vance Powell i Gordon Hammond, tekstovi su Colinovo autorstvo, a kompozicija je podijeljena s Michaelom Georgiadesom. Glazba Colina Haya korištena je u raznim serijama i filmovima, kao “Scrubs” i “Garden State”, pa je dojam i ovoga albuma kao da je glazba odnekud poznata i kao da je soundtrack. Filmičnost ovoga albuma rezultat je jakih slika i ekspresija, koje su aranžirane da zvuče tako poznato i prijemčivo. Produkcija je odrađena bez greške, tako da nema ogoljenosti i sirovosti pa album zvuči jako uredno i uglađeno.

  Stoga i jak pop zvuk, koji je osjetan na nekim pjesmama, poput “A Thousand Million Reasons“, najvećem hitu koji ima lijepu melodiju i pravi pop-rock vokal. Colin ima kvalitetan i snažan vokal na koji ne možete ostati ravnodušni. To se čuje na svakoj pjesmi, a posebno na “Secret Love“, “Two Friends” i “Blue Bay Moon“. Sve su to ljubavne pjesme u kvalitetnom pop-rock aranžmanu i zvuče privlačno i kvalitetno.

  Muziku podržava

  Akustičnost osjetna na albumu ponekad sklizne u country vode, ali to i je posebna čar Colinove glazbe. Na većini njegovih albuma čuje se taj country ton, a na aktualnom u pjesmama “Come Tumblin Down” i “Frozen Fields of Snow”.

  Jako je malo slabih mjesta na ovome albumu. Zaokruženost cjeline, melodičnost, akustičnosti i dojmljiv vokal stavljaju Colina Haya u rang onih glazbenika koji bi bili puno uspješniji da stvaraju u Americi. Australija oduvijek ima kvalitetna imena, a za Colina Haya trebalo bi znati više ljudi.

  Muziku podržava