Probavljiv eksperimentalni bućkuriš

  1356

  Heavy Heavy Low Low

  Turtle Nipple And The Toxic Shock

  Datum izdanja: 19.08.2008.

  Izdavač: Ferret Music / Trolik

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Hahahahah
  2. Giant Mantis vs. Turt Nip
  3. How Many Dad’s Must Eat Themselves?
  4. 3000, 100 points, 100pts, Gummy Octopi
  5. H.D.Eye Hybrid Cyborg
  6. Trot Line Beer Can
  7. The Toxic Shock Mountain Blues
  8. R4tb3lly
  9. Eagle Mewnadria
  10. Supernova Ninja Surfers
  11. Is This Your Homework?
  12. Green Genes
  13. Waste (Black Flag Cover)
  14. Rotten Church/Mall/Parking Lot
  15. Please, That Bitch Will Outlive Us All

  Bendu pomalo čudnog imena ovo je drugi album, jednako tako čudnog naziva. I jednako tako čudne, najblaže rečeno, muzike. Prosto je nevjerojatno što su sve to ovi momci iz San Josea ukomponirali u dosta kratke pjesme, obzirom da su ih sve, a ima ih petnaest, natrpali u svega trideset i osam minuta. Primarno ih predstavljaju kao mathcore bend, međutim, ima tu stvarno svačega.

  I hard corea i death i heavy i thrash metala, punka, surfa, progressive rocka i vjerojatno još nečega što sam propustio čuti ili zabilježiti.

  Shodno tome, može se reći da su im pjesme dosta zanimljive, prepune izmjena ritmova, od onih supersporih, pa do razularenih, razornih i divljih. Jednako tako, i atmosfera je varijabilna i fleksibilna, pa se kreće od skroz psihodelično/paranoične, totalno depresivne, pa do one s puno veselijim ‘predznacima’.

  Individualno, najboljim segmentom čine mi se univerzalni i vrlo prilagodljivi vokali, koji prate spomenute subžanrove i kreću se od emocionalnih, osjećajnih, pa sve do gnjevno vrištećih.

  Muziku podržava

  U svoj toj zbrčkanosti dobro su se snašle i gitarističke izvedbe, koje, doduše, nemaju utjecaj na kakvog smo navikli, ali se i one znaju istaknuti barem karakterističnim riffanjem. Ostali muzički elementi također, baš poput vokala, dosta ‘vrludaju’, tražeći se unutar svog tog kaosa. I to im traženje dobro ide, mora se priznati.

  Primjer su, recimo, metal core-surf rock naslov “Is This Your Homework?“, pa punkocore “Wasted” (Blag Flag cover), te hladna, psihodelična odjavna pjesma “Please, That Bitch Will Outlive Us All“, koju obilježavaju uvodne piano sekvence, ali i više od dvanaest minuta nekakvih računalnih efekata. Koje ne bih ozbiljno shvatio kao njezin dio, pa tako ispada da je ‘normalan’ prosjek pjesama manje od dvije minute.

  Baš je to jedan od glavnih razloga što mislim da je ovo solidan album, jer se u tako malo vremena uspjelo ugurati toliko puno događanja. Istina, album koji će svoju publiku najprije pronaći među mlađom publikom, sklonijom eksperimentiranju, ali će je svakako pronaći.

  Muziku podržava