Primjer tipičnog hip-hop albuma današnjice

  1264

  Trick-Trick

  The People vs.

  Datum izdanja: 31.12.2005.

  Izdavač: Motown Rec. / Aquarius Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Intro
  2. M-1
  3. Welcome 2 Detroit
  4. My Name Is Trick-Trick
  5. Attitude Adjustment
  6. Big Mistake
  7. No More to Say
  8. Leave Your Past
  9. Lady (Let You Go)
  10. Let’s Roll
  11. Get Bread
  12. Sucha
  13. War
  14. What Da F**K
  15. Let’s Scrap
  16. Head Bussa

  Trick-Trick još je jedno od otkrića u zadnje vrijeme stvarno pre Eminema. Riječ je naime o još jednom ex-kriminalcu koji se pokušava uzeti dio kolača veoma propulzivnoj glazbenoj industriji. Čovjek je čak i producirao većinu svojeg albuma, što nije čest slučaj u hip-hop glazbi. Ipak, to naravno ne znači da se radi o kvalitetnom uratku. Već je stvarno postalo pomalo zamorno pratiti ovaj žanr glazbe.

  Ako ćemo iskreno, tek u nekih pet do deset posto svega što izađe u godinu dana možemo razgovarati o dobroj glazbi, većina se svodi tek na generičko ponavljanje tema i podloga koje ste već x puta čuli. A Trick-Trick pogađate, spada u tih devedesetak posto.

  Eminem je danas razmjerno cijenjen raper, ali isto se ne može reći niti za jednog pripadnika njegove ergele, od D12 i 50 Centa, do ovog novog. Trick-Trick je skup klišeja koji već stvarno postaje teško progutati. Red gangsta hip-hopa, red kvazi soul/R&B laganica o teškom životu, a ima i koketiranja s trenutno vrlo popularnim podžanrom južnjačkog hip-hopa.

  Ipak se nađe i slušljivih pjesama koje neće baš vrijeđati vašu inteligenciju, kao npr. “Big Mistake” feat. Proof ili “Leave Your Past“, a “Welcome To Detroit” feat. Eminem smrdi na klasični hit za široke mase, iako više zbog gostovanja Eminema (koji ipak pruža tek solidnu izvedbu). Ostatak albuma može se opisati s tek nekoliko riječi: reciklaža, loše, iritantno.

  Muziku podržava

  Moram priznati da su se u potpunosti ispunila sva moja očekivanja vezana uz ovaj uradak od trenutka kada je CD došao u moje ruke. Trick-Trick je raper koji ni u kom pogledu ne iskače iz prosjeka scene, te je kao takav potpuno nezanimljiv svakom glazbenom konzumentu s iole istančanim ukusom. Zapravo nije žalosno što je taj čovjek snimio album, žalosno je što je većina žanra takva, ustajala i kronično nezanimljiva.

  Naći kvalitetan hip-hop uradak danas je kao tražiti iglu u plastu sijena. Nije ni najveći problem što je danas rap trendy glazba, već u tome što sad puno lakše možete doći u doticaj s dubiozama koje prije desetak godina izdavačke kuće ne bi ni štapom dirale. Loše.

  Muziku podržava