Pretenciozan i isprazan Major Lazer

  795

  Major Lazer

  Peace Is The Mission

  Datum izdanja: 01.06.2015.

  Izdavač: Mad Decent / Universal Music

  Žanr: Elektronika

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Be Together feat. Wild Belle
  2. Too Original feat. Elliphant & Jovi Rockwell
  3. Blaze Up The Fire feat. Chronixx
  4. Lean On feat. MO & DJ Snake
  5. Powerfull feat. Ellie Goulding & Tarrus Riley
  6. Light It Up feat. Nyla
  7. Roll the Bass
  8. Night Riders feat. Travis Scott, 2 Chainz, Pusha T & Mad Cobra
  9. All My Love feat. Ariana Grande & Machel Montano (remix)

  Major Lazer je s trećim albumom još više zabrazdio u elektroniku, nego na prijašnjim albumima.

  No, “Peace Is The Mission” nije toliko uspješno izdanje kao prva dva. I na ovom su albumu dueti u prvom planu te su se potrudili ‘pokupiti’ sve zanimljive persone elektronske i pop glazbe. Ono što je rezultat jest prilično pretenciozno, ali u konačnici isprazno izdanje. Razlog za to leži u tome što je zvuk prilično isfucan i već viđen, na većini pjesama se samo ponavlja ta neinspirativna dance-elektro matrica koja nema nekog krajnjeg cilja osim samoabsorpcije u redundantnom zvuku. Svega tu ima: hip-hopa, reaggea, popa, duba, elektronike, toliko je konfuzno da ne možete pratiti nit albuma, nego vas samo bombardiraju neartikulirani zvukovi.

  Nije bilo mnogo intervencija u već poznatu teksturu, no na ovom je albumu to razvodnjeno i promašeno. Mnogo je bliže popu, nego prije i možda je to razlog što je rezultat prilično slab. Nije da tu nema potencijalno dobrih stvari, to je prije svega “Lean On“, duet s MO, koja je jedina vrijedna pažnje. Ona je unijela dašak svježine i eklektičnosti, što podosta fali na ostalim stvarima.

  Muziku podržava

  I uvodna se “Be Together” s Wild Belle čini slušljivom, pomalo baladnog i sjetnog tona, ali to je sve. “Powerfull” s Ellie Goulding i Tarrusom Rileyem je potpuno klišeizirana i dosadna numera, kao i “Light It Up“.

  Promašene stvari možemo izdvajati jednu za drugom jer je album loše osmišljen i nema neku smislenu poantu, već se sve gubi u ponavljanju i ispraznosti.

  Ljubiteljima elektronske glazbe je Major Lazer možda i značio nešto, no s ovim albumom će rijetko tko biti zadovoljan jer nije ni sjena onoga što inače mogu biti. Taj dance-electro zvuk je ovdje doveden do ekstrema, a ujedno pomiješan s raznim drugim žanrovima što je donijelo konglomerat bez glave i repa. Ostaje nam se nadati da će sljedeći album donijeti malo kohezivniju i smisleniju strukturu od “Peace Is The Mission” kojeg ćemo rado zaboraviti.

  Muziku podržava