Pred vama je apsolutno najprljavija garež sludge svijeta

  922

  Grime

  Circle of Molesters

  Datum izdanja: 01.09.2015.

  Izdavač: Argento Records

  Žanr: Alternative, Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Intro (Obscuration)
  2. Get Immortal
  3. Verge Of Wrath
  4. Decay In Hades
  5. Sulphorous Veins
  6. Accelerating Transition
  7. Salvation Come From Below
  8. Orgiastic Rite

  Vjerojatno će vam tipkajući Grime Google prvo ponuditi britanski glazbeni žanr, ali ovo je jedna dijametralno drugačija priča.

  Osim jedne stvari – radi se o muzici. Grime su Talijani čiji jedini cilj je širenje destrukcije diljem svijeta, a njihov zvuk temelji se na truleži groblja i širi smrad propadajuće močvare prepune smeća. Eto, ako vam to zvuči privlačno, “Circle of Molesters” je definitivno album za vas.Naravno, radi se o bolnom, zlom, sporom, beznadnom i kaotičnom sludgeu. Grime su naprosto čudovišta na svojim instrumentima i sa sobom nose sonični kaos kojeg ljubiteljima najbrutalnijeg sludge metala ne treba posebno opisivati.

  Pjesme kao “Verge of Wrath” ili najrazvikanija (uvjetno rečeno) “Decay In Hades” prepune su metal odvratnoće, nespokoja kojeg nose gitare, spušteni distorzirani bas i bubnjevi koji svojim ritmom sve skupa vode duboko u propast.

  Muziku podržava

  Slušajući “Get Immortal” i “Salvation Come From Below” teško se odmaknuti od ovih pjesničkih opisa njihovog zvuka, jer sa sobom nose sporo i mrtvo zlo. No, ono što posebno veseli je to da se apsolutno sve u tom miksu razaznaje i razumije. Osim vokala, naravno! Što se toga tiče, epska “Orgiastic Rite” mirne duše mogla je biti na nekom primorsko-goranskom dijalektu i ostala bi jednako učinkovita.

  Dogodi se tu i tamo u toj ludosti i hook da čovjek malo udahne, ali realno – Grime su glasna i moćna mašina koja jednostavno ne staje. Muzika bi mirne duše mogla biti doom soundtrack za najuvrnutiju scenu najbolesnijeg horor trilera snimljenog u nekom zabačenom dijelu svijeta gdje je čovjek nadu izgubio davnih dana.

  Produkcija nije nužno najglasnija i najmasnija u današnje vrijeme, ali je razarajuća na jedan sasvim solidan način. Ne radi se ovdje o nekakvom hipsterskom undergound nasilno jeftinom miksu, nego o činjenici da ovakvi riffovi, široki bubnjevi i distrozirani bas svemu daju podlogu za Luciferovo oblijetanje svojih preplašenih žrtvi.

  Black metal vizualno dovoljno plaši svjetske konzervativne puriste, a čini se da naši susjedi Grime to mirne duše mogu raditi svojim zvukom. Zajedno s Converge ili Today Is The Day.

  Muziku podržava