Potpuni promašaj

  1837

  Janet Jackson

  Damita Jo

  Datum izdanja: 29.03.2004.

  Izdavač: Virgin / Dallas Records

  Žanr: R&B

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Looking For Love
  2. Damita Jo
  3. Sexhibition
  4. Strawberry Bounce
  5. My Baby ft. Kanye West
  6. The Islands
  7. Spending Time With You
  8. Magic Hour
  9. Island Life
  10. All Nite (Don’t Stop)
  11. R&B Junkie
  12. I Want You
  13. Like You Don’t Love Me
  14. Thinkin’ Bout My Ex
  15. Warmth
  16. Moist
  17. It All Comes Down To Love
  18. Truly
  19. The One
  20. SloLove

  Ponekad ubijam dosadu gledajući glazbene spotove na telki, te nažalost naletim s vremena na vrijeme na neki uradak ostarjelih članova obitelji Jackson (onih koji još uvijek vrše glazbenu torturu nad nama jadnicima). Čovječe, ne znaš koji je od njih veći freak!

  Michael nas konstantno maltretira sa svojim pedofilskim ispadima i lošom, pederskom glazbicom, te svojim cviljenjem i stenjanjem. Uz to, čovjek snima spotove i ne brine ga to što bi zbog njegovog izgleda dječica mogla imati traume, a pokoji umirovljenik srčane tegobe. A niti Janet nije ništa bolja, dapače ispada totalna luzerica, kad uz sav svoj trud i estetske operacije, te konstantno glumljenje nevine slatkice, ostaje u sjeni svog izuzetno kretenskog brata, što je svakom normalnom i iole pametnom pojedincu istovremeno smiješno i žalosno.

  O.K., Janet izgleda bolje od brata zbog nekih atributa (čitaj: sise i dupe), ali bi te ‘sitnice’ Majklec mogao lako rješiti s još par kila plastike. Muzički, Janet nije na mene nikad ostavila neki dojam, ali neke stare stvari su čak bile slušljive. Album “Damita Jo” nije ni gledljiv (mislim na omot), a kamoli da bih ga doma opušten, stavio u CD player i slušao. Janet je na “Damitu” natrpala 22 pjesme, od kojih sam možda prvu pažljivo slušao, a nakon toga su mi misli počele lutati, te sam uz njenu ‘poticajnu’ glazbu počeo razmišljati o bitnijim stvarima u životu (čiji je jogurt bolji, Vindijin ili Dukatov?).

  Muziku podržava

  Odradivši 22. pjesmu potekla mi je suza radosnica, te sam zavidio vama koji ne morate slušati takve ‘grbave’ pjesme i zamišljao sam urednika koji mi je uvalio ovaj album, na lomači zajedno s Janet i Michaelom.

  Ne mogu čak ni istaknuti neku pjesmu ili mogući hit, jer su toliko slične i dosadne da mi ni jedna nije ušla u uho, hvala bogu! Zamislite da hodam svijetom i pjevušim pjesmu od Janet. Doživio bih instant linč ili bih postao počasni član gay zajednice. Mislim da je to shvatila I sama Janet, te se odlučila na ‘slučajno’ pokazivanje osušene sise na Superbowlu, da bi skandalom povečala prodaju albuma i bar neko vrijeme bila u centru pažnje. Ovo drugo je uspjela s obzirom da je američka nacija skup vjerski fanatičnih mutanata, predvođena notornom seljačinom, ali nije uspjela čak ni takvim glupim ispadom povečati popularnost “Damite”, što nam govori i tjedna prodaja u Americi).

  Što na kraju zaključiti, nego da je vrijeme pregazilo Jacksone. Osamdesetih i početkom devedesetih su žarili i palili diljem svijeta, ali danas takva glazba jednostavno ne prolazi. Možda bi mogli razmisliti o suradnji sa nekim modernim i talentiranim ljudima poput Timbalanda i Neptunes, a ako ne, mogli bi razmisliti o promjeni karijere i prestati mučiti ljude svojim izvitoperenim umovima. Na kraju krajeva uvijek se mogu zaposliti u muzeju voštanih figura kao izložbeni primjerci.

  Muziku podržava