Potencijal je tu, ali The Hunting Dogs to trebaju još dokazati

  662

  The Hunting Dogs

  Out To Hunt EP

  Datum izdanja: 23.06.2015.

  Izdavač: Self-released

  Žanr: Elektronika

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Petrha
  2. From Where We Are
  3. The Grapes Pt. 2
  4. Petrha (Quill Rmx)

  Bend The Hunting Dogs nastao je 2013. kada su se Alba Nacinovich i Marco Germini upoznali na jazz studiju na Konzervatoriju G. Tartini u Trstu. Prošle godine izdali su EP “Out to Hunt“, svoj prvijenac.

  Iza njih su nastupi na festivalima te je pjesma “Back On Track” korištena kao soundtrack Brooksove reklamne kampanje na Sky TV-u.Svoj zvuk opisuju kao electro-shocked pop, iako kažu za sebe da se ne ograničavaju jednim žanrom. Riječ je prije svega o electro-popu s vokalom koji ima podlogu u jazzu. Pomalo je čudno da Alba Nacinovich nije jazz vokalistica jer je usmjerena u tom pravcu, ali je zanimljivo čuti takav vokal u aranžmanu elektronike.

  “Out to Hunt” čine četiri pjesme i u svakoj je potenciran electro-pop zvuk s nijansama eksperimentalnog zvuka, pogotovo na “The Grapes Pt. 2” koja pomalo ode u pretjerivanje s elektronikom koja nije odmjerena i suptilna, nego je prebučna i neartikulirana. Vokalno su sve stvari na razini, ali taj zvuk kojeg bend forsira je pomalo nejasan.

  Muziku podržava

  Uvodna “Petrha” počinje gotovo kao folk stvar i razlikuje se od ostatka izdanja. Najlaganija od svih, nije toliko izražajna i ne pokazuje kojim će smjerom ići album. Tek kasnije se pretvara u njihov electro-shocked-pop.

  S druge strane, “From Where We Are” je za nijansu odmjerenija od “The Grapes Pt. 2”. I tekstualno je najizazovnija i najprivlačnija: “Nothing’s going on and nothing goes wrong, except me and my conspiracy“. U ovoj je numeri zvuk artikuliran i jasan s vokalom koji odgovara toj priči.

  Zadnja je stvar “Petrha (Qwill Rmx)” u kojoj gostuje bostonski DJ Qwill, ali bolja je originalna numera od remixa i možda bi izdanje bilo uspjelije da su i ostale stvari u stilu uvodne “Petrha” jer je ovako ispalo konfuzno, a možda je to bila namjera electro-shocked popa kakvog sviraju.

  Ovo nije toliko privlačno izdanje jer je zvuk jednostavno neiskristaliziran. Osjeti se potencijal i vidi se da The Hunting Dogs imaju svoju priču, ali trebat će im još koje izdanje da to i pokažu.

  Muziku podržava