Posveta ženstvenosti

  941

  Malena Perez

  Stars

  Datum izdanja: 11.07.2006.

  Izdavač: Cubanita Groove / Trolik

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Oriente
  2. Free To Fly
  3. Chase The Butterflies
  4. Surrender
  5. Tomorrow
  6. Cubanita Groove
  7. Praise The Day
  8. Confesion
  9. Stars
  10. What Do I Do
  11. Nshala
  12. Gracias A La Vida
  13. Chase The Butterflies (Kenny Dope remix)
  14. How Can I Keep From Singing (hidden track)

  Malena Perez dolazi iz Atlante (Georgia, SAD), a “Stars” je njen prvi album, objavljen na vlastitoj etiketi Cubanita Groove Records. U pjesmama koje je sama skladala, Perez kombinira nu-jazz i house sa svojim latinskim (kubanskim) korijenima.

  Nakon uvoda “Oriente“, album započinje dubokim houseom “Free To Fly“, a sljedeća “Chase The Butterflies” je svojevrsni akustični latin-house. U “Praise The Day” klupska podloga je obogaćena afro-kubanskim udaraljkama, a “Confesion” usto ima i fini solo na flauti.

  Surrender” je uspjeli neo-soul, dok je naslovna “Stars” intimna jazzy balada. “Tommorow” ima brazilski prizvuk, a jedna od najboljih stvari na albumu je “Gracias a la Vida“, posveta klasičnim latinskim baladama, u kojoj Malena pjeva s puno emocija, praćena samo violinom.

  Malena u pjevanju kombinira španjolski i engleski, a njen sanjivi vokalni stil, kao i pseudo-jazz aranžmani podsjećaju na Sade. Sade je i jedna od uzora, poput Omare Portundo, Flore Purim, Minnie Riperton, pa čak i Jonni Mitchell, koje Perez nabraja u središnjoj stvari na albumu nazvanoj “Cubanita Groove“, što još više pridonosi ženstvenom ugođaju cijelog albuma.

  Sve u svemu, “Stars” predstavlja ugodan, opuštajući doživljaj i može poslužiti kao i idealni soundtrack za ljetne lounge barove.

  Muziku podržava