Poštedite se muke slušanja

  2208

  Chingy

  Powerballin'

  Datum izdanja: 16.11.2004.

  Izdavač: Capitol / Dallas Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Haters 101 (intro)
  2. Give Em Some Mo
  3. Fall-N feat. G.I.B.
  4. Balla Baby
  5. Jackpot The Pimp pt.2 (skit)
  6. Leave Wit Me feat. R. Kelly
  7. Make That Ass Talk feat. Ziggy
  8. I Do
  9. Don’t Worry feat. Janet Jackson
  10. All The Way Ot St. Lou feat. David Banner & Nate Dogg
  11. 26’s feat. Lil’ Wayne
  12. We Clubbin’
  13. We Do feat. Bun B
  14. Wurr Da Git It Gurlz At feat. G.I.B.
  15. Bring Da Beef feat. G.I.B.
  16. (Outro)
  17. Balla Baby Remix feat. Lil’ Flip & Boozie of The G.I.B. (bonus)
  18. What Up Wit It feat. G.I.B. (bonus)
  19. Don’t Really Care (bonus)

  Neki od vas već poznaju Chingyja sa spotova koji se vrte na MTV-u i VH1-u, dok će se drugi zapitati tko je kvragu ovo? Tako da sam se potrudio i iskopao neke informacije o dotičnom gospodinu da zadovoljim vašu znatiželju.

  Chingyja neki ljudi smatraju sljedbenikom Nellyja, što on u principu i jeste jer ga je upravo Nelly promicao i hvalio kao i Ludacris. Chingy ima sve ‘kvalitete’ mainstream r’n’b/hip-hop ‘zvijezde’ i već iza sebe ima hit-singl “Right Thurr” koji je iznenada postao hit ljeta 2003. Kao Nelly i njegov St. Lunatics kolektiv, Chingy potječe iz St. Louisa gdje je započeo karijeru kao tinejđer njegujući seljački južnjački akcent tamošnjih stanovnika.

  Sve ovo mu je pomoglo kad se Nelly probio ljeto prije njega. Ludacris i njegov menager Chaka Zulu ubrzo su nakon toga dodali Chingyja na njihovu etiketu Disturbing The Peace i izbacili gore navedeni singl. Singl se prvo vrtio po klubovima, napredujući po lokalnim radio postajama da bi na kraju kulminirao time što je mnogo puta pušten na MTV-u i što je dosegao zavidno mjesto na Billboardovim top-ljestvicama. Druga dva singla “Holidae In” i “One Call Away” također su privukla zanimanje na ovog mladog rappera i tako je ‘rođena zvijezda’.

  Muziku podržava

  Iskreno sam se nadao da poslije zadnja dva albuma Nellyja, novih izdanja Ja Rulea i Snoop Dogga neko vrijeme više neće biti ovakvih ljigavih izdanja, ali sam se gadno prevario. Chingy je samouvjereno izbacio “Powerballin’” na čijoj naslovnici se nalazi on okičen u zlato sa zlatnim remenom na kojem se iz aviona vidi da piše Powerballin’ i s narukvicom u obliku zvijezda, te još dvije oskudno odjevene djevojke. Ljigavost i odbojnost ovog izdanja se mogu mjeriti sa situacijom kada morate 2 sata lizati ‘žabu krastaču’ i nakon toga se nasmješiti. Ovaj album ima toliku dozu neoriginalnosti i (ponovo!) zbilja neoriginalnu listu gostiju na kojoj se (opet!) nalaze: R. Kelly, Lil’ Wayne, G.I.B., Ziggy i slični izvođači uz jedan novitet u duetima ovih ‘dečkića-pederčića’ koji se manifestirao u gostovanju gđice. Janet Jackson!

  Čitav album prepun je već isfuranih sampleova i zvukova koje smo čuli do sada 1000 puta dok je Chingyjeva literalna sposobnost ravna onoj amebe. Na albumu je na skoro svakoj pjesmi prisutan nekakav zvonkasti ritam od kojeg me nakon 3 pjesme zabolila glava tako jako da sam morao ići obaviti veliku nuždu u WC da mi pritisak u glavi popusti. A što se tiče gostiju, oni mi se ovdje čine nekako posebno ljigavi pogotovo kad su uklopljeni u Chingyjeve neoriginalne ritmove. Čak i vokal Janet Jackson zvući poput klinke koja se pali na ovakve tipove i gutaju njihove riječi, dok im zbroj godina iznosi 7.5!

  Naravno i ovaj album nam donosi nekoliko urnebesno smiješnih naslova pjesama tako da su se tu među ostalima našli i “Make That Ass Talk” koja govori o Chingyjevoj opsjednutosti ženskim stražnjicama, potom “Jackpot The Pimp Pt.2” koji je u stvari skit u kojem se on zahvaljuje Snoop Doggu i priča o svojim svodničkim danima koje je najvjerovatnije sanjao dok je spavao izbljuvan na nekom tulumu prije par godina kao i najveći idiotizam viđen u zadnje vrijeme tj. “Bring The Beef“! Mislim, shvaćam ja da je čovjek gladan i da mu očajnički trebaju novci da prehrani sebe, ljubavnicu i dvoje djece iz 16-og braka, ali ovakav naslov već dugo nismo vidjeli.

  Također na albumu se nalaze i 3 bonus pjesme koje je mogao slobodno izbaciti i poštedjeti nas muke slušanja. Inače, za ovo ‘remek-djelo’ produkciju potpisuje sam Chingy i što se toga tiče mislim da je uspješno napravio ‘copy-paste’ svih trenutno prisutnih kolega na ovoj sceni. Nakon ovoga, definitivno sam uvjeren da nam nema spasa! Bombardiraju nas ovakvim ‘hitovima’ već nekoliko godina i ne znam koliko će pošten i glazbeno obrazovan svijet još moći to izdržati.

  Muziku podržava