Pop veselje

  382

  Grouplove

  Big Mess

  Datum izdanja: 09.09.2016.

  Izdavač: Atlantic Records / Dancing Bear

  Žanr: Alternative, Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Welcome To Your Life
  2. Do You Love Someone
  3. Standing In the Sun
  4. Enlighten Me
  5. Good Morning
  6. Spinning
  7. Cannonbal
  8. Traumatized
  9. Heart of Mine
  10. Don’t Stop Making It Happen
  11. Hollywood

  Iako se predstavljaju kao indie-pop sastav, američkom kvintetu Grouplove teško se može nalijepiti bilo kakva etiketa s natpisom indie.

  Treći album sastava, nazvan “Big Mess“, hrabro plovi srednjostrujaškim vodama mladenačkog modernog mainstream popa, služeći se svim postojećim pisanim i nepisanim pravilima žanra.Tu je višeglasno pjevanje, pop-kvake koje se ubitačno lagano hvataju za uho, pametno korištenje elektronskih akcenata i distorzija i – za Grouplove nema zime.

  Album otvara reprezentativni primjerak njihove estetike “Welcome To Your Life” koji svojom himničnošću naviješta četrdesetominutno slavlje pop-muzike. U tu kategoriju spada i “Standing in the Sun“, a slavlje pop-muzike se ipak ne događa na ostatku ovog albuma, no to ne znači da je loš, jedino da refreni ne udaraju tako kao na početku, i da pjesme ne ostavljaju tako upečatljiv dojam. Album je relativno koherentna cjelina, s glavom i repom, te sa slabijim dijelovima na manje uočljivim mjestima.

  Muziku podržava

  Recimo “Don’t Stop Making It Happen” poništava dobar dio onog što se u ostatku albuma radilo dobro, “Cannonball” također, dok “Heart of Mine” ostavlja dojam nepoznate, brzopotezno pripitomljene pjesme Queens of the Stone Age, a i inače solidnija “Enlighten Me” zvuči kao da je došla s nekog drugog albuma.

  A možda sam ja preozbiljan i picajzla. “Big Mess” je 40 minuta dobre zabave i možda su se članovi samo dobro zabavljali na snimanju i pisanju pjesama, a ja tu sad tražim dlaku u jajetu.

  Za one kojima je dosta sumornih tema, ovo je mnogo bolja kolekcija pjesama koju možete zamisliti, istina, s nekoliko ‘falingi’, no pop-muzika je najbolja kad se igra bez puno razmišljanja, na prepuštanje i u takvim stanjima ovaj album zvuči mnogo bolje nego kad ga se ide sjeckati i raščlanjivati.

  Muziku podržava