Poletni indie

  1447

  Lolita

  Lipstick Pop

  Datum izdanja: 20.05.2013.

  Izdavač: Rock Live

  Žanr: Indie Pop, Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Hiding
  2. Want It All
  3. Ideas
  4. The Haze
  5. ‘Cross The Water
  6. Pale Division
  7. Television
  8. Why Don’t You?

  Lolita je koprivnički indie pop rock bend nastao prije nekoliko godina, a u proljeće su izdali prvijenac “Lipstick Pop” kojeg je moguće besplatno skinuti.

  Trojac su, rekao bih, u klasičnoj varijanti bubanj/bas/gitara koja pjeva (Antonio Hanžek (bubanj), Charles Cmrk (bas) i John Grobenski (gitara/vokal)), a ono što pružaju je rani rock uz moderne dodatke (zar ne zvuče tako mnogi bendovi danas). Kad kažem rani rock, tu ponajprije mislim na ’60-e oplemenjenih modernim idejama, pa sve zvuči kompaktno i zabavno, posebno na samom početku albuma.

  Ipak, kako album odmiče, dobivamo sve prosječnije skladbe kojima nedostaje nešto, ponajprije više želje za začinjavanjem glazbenih kulisa u nekom malo drugačijem smjeru jer ovako kao da su se htjeli isključivo orijentirati na indie pop/rock zvuk koji će biti simpatičan mnogima.

  Od domaćih bendova, mogao bih Lolitu usporediti s The Orange Stripsima s time da je Lolita ipak nešto prpošnija i ‘običnija’, ali oba benda imaju slična razmišljanja i utjecaje, a da ne spomenem da pjevaju na engleskom koji odmah u startu znači teži proboj na našem tržištu.Uvodna “Hiding” zvuči kao indie pop verzija The Jayhawksa, “Want It All” je povukao korijene iz britanske indie glazbe ’80-ih, u “Ideas” zvuče najčvršće, najrockerskije, dok se u “The Haze” najviše osjećaju utjecaji iz ’60-ih i bendova poput The Beatlesa. U drugoj polovici albuma, kao što sam već rekao, malčice popuštaju, ali balansiraju i dalje unutar ovih granica.

  “Lipstick Pop” bih nazvao neki album Lollobrigide, a ne nekog mladog indie pop/rock sastava koji, istini za volju, ima zarazne melodije, ali je to ipak gitarski zvuk spreman zadovoljiti zahtjevnije ‘slušalačko uho’. Ipak, ne treba to gledati kao manu, kao niti samo osam pjesama, iako bi s drugim imenom albuma i kojom pjesmom više dojam vjerojatno bio upečatljiviji.

  Pjesme su poletne, dečki dobro sviraju, imaju sasvim solidan album, pa Lolitu i “Lipstick Pop” možemo proglasiti jednim ugodnim osvježenjem na sceni koje valja popratiti narednih godina. Definitvno možemo reći da nam scena nikad nije bila bogatija i raznolikija, a bendovi poput Lolite svakodnevno podebljavaju taj dojam.

  Muziku podržava