Pokajnik je ponovno pokleknuo

  826

  T. I.

  No Mercy

  Datum izdanja: 07.12.2010.

  Izdavač: Atlantic / Dancing Bear

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Welcome To The World (feat. Kanye West & Kid Cudi)
  2. How Life Changed (feat. Mitchelle’l & Scarface)
  3. Get Back Up (feat. Chris Brown)
  4. I Can’t Help It (feat. Rocko)
  5. That’s All She Wrote (feat. Eminem)
  6. No Mercy (feat. The-Dream)
  7. Big Picture
  8. Strip (feat. Young Dro & Trey Songz)
  9. Salute
  10. Amazing (feat. Pharrell)
  11. Everything On Me
  12. Poppin Bottles (feat. Drake)
  13. Lay Me Down
  14. Castle Walls (feat. Christina Aguilera)

  Originalno, “No Mercy” se trebao zvati “King Uncaged” jer se Tip vratio na scenu nakon gotovo godinu dana u zatvoru.

  “King Uncaged” sada nikada nećemo čuti jer je on trebao biti pokajnički i pun obećanja da će se ‘skulirati’, a i vjerojatno bi bio hit jer ljudi jednostavno vole povratnike i ‘puše’ takve stvari.

  Umjesto toga, u nastanak tog albuma odlučila se umiješati sudbina pa je tako nakon skoro godinu dana u zatvoru, T.I. ponovno završio u zatvoru na 11 mjeseci zbog kršenja uvjetne kazne.

  Ovaj uvod trebao je biti ispričan jer je “No Mercy” zapravo ‘bućkuriš’ stvari koje je stigao snimiti u doba kad je bio slobodan čovjek, što je bilo vrlo kratko vrijeme.

  Muziku podržava

  T.I. najbolje zvuči kad glumi dominantnog frajera s jakim, agresivnim stihovima, a najbolji eksplozivni osjećaj da vam nitko ništa ne može, dobijete dok slušate stare stvari poput “What You Know“, “Rubber Band Man” i “Whatever You Like“.

  Introspekcija kojom se služi na novom albumu nekako izgleda lažno nakon ispričavanja obožavateljima po milijunti put i opravdavanja kako je on samo čovjek. Nedovoljno uvjerljivo s obzirom na događaje koji su uslijedili. “No Mercy” zbilja nema milosti prema ovom nadasve pregaženom i umornom čovjeku i pokazuje ga u ne baš tako pozitivnom svijetlu.

  Vjerojatno je mogao poharati svijet nakon najvećeg hita njegove karijere, zarazne “Live Your Life”, no uspjeh jednostavno nije mogao ponoviti.

  I on je jedna od onih nesigurnih zvijezda koje su album odlučile ‘nabildati’ poznatim gostima, a neki od njih su Kanye West, Eminem, Drake i Christina Aguilera.

  Sve u svemu, iako je ovaj uradak najjadnije izdanje nesretnog repera, u globalu se ne čini udarno loš. Možda će se u budućnosti potruditi još više, no iz zatvora i ne može puno napraviti, pa ćemo na to čudo ipak trebati pričekati još neko vrijeme.

  Muziku podržava