Playground Hustle: Emocije recitiraju

  329

  Playground Hustle

  Kolovoz

  Datum izdanja: 10.08.2017.

  Izdavač: Samostalno izdanje

  Žanr: Hip-hop, Spoken word

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Želim ti reći sve
  2. Opet
  3. Kad odrasteš
  4. Kad pisac ostane bez riječi
  5. Duboko u snu
  6. Life is a Playground
  7. Pikule (acoustic)
  8. Pakule (skit)
  9. Haters Gonna Hate (acoustic)

  Drugi EP dua Playground Hustle ih otkriva u pretežito akustičnom izdanju. Ivona i Magdalena snimile su djelo koje je podjednako interesantno koliko je i frustrirajuće. Dakle, Playground Hustle prakticiraju recitale praćene instrumentalnom tapiserijom, u slučaju “Kolovoza” riječ je o običnoj akustičnoj gitari i to je uglavnom sve što je obično kod njih.

  Djevojke su pustile kreativne sokove na sve strane i rezultat je djelo s oštrim sinusoidama u jednom i drugom smjeru. “Kolovoz” je album pun emocija, interesantnih poetskih slika, dobre stvaralačke energije, ali i – nesavršeno odsviran i otpjevan, katkad i s tendencijom da se namjernim falšem doda još više sugestivnosti, što rezultira – veličanstvenim pucnjem u prazno, usporedivo samo s nogometašem kojem lopta fantastično sjedne na volej samo da bi je poslao u najgornji red tribina.

  Muziku podržava

  Ništa čudno, s obzirom da je album sniman u jednom danu, u jednom potezu, bez pauza, pod snimateljskom paskom Luke Tralića Shota iz Elementala i ništa čudno, s obzirom da je pred Megi i Ivonom dug put sastavljen od brojnih svirki i proba, u cilju daljih umjetničkih istraživanja. Stil je sam po sebi vrlo upečatljiv, neki će ga nazvati eksperimentalni rap, a drugi recital uz akustičnu gitaru, sadržaja, emocija, originalnosti i autentičnosti ima, a ostalo ima vremena da stigne.

  Vrhunac ovog nevelikog EP-ja je akustična verzija pjesme “Pikule“, nakon čega se, kao i nakon velikog broja vrhunaca, događa relativno oštar pad u kvaliteti u posljednje dvije pjesme na izdanju. Ipak, treba pohvaliti još i “Želim ti reći sve”, “Opet” i “Life Is a Playground”, i treba reći da nakon preslušanog cijelog djela slušatelj ostaje obogaćen za nesvakidašnje iskustvo.

  Muziku podržava