Pjesme koje zbilja zaslužuju best of

    3296

    Skunk Anansie

    Smashes and Trashes

    Datum izdanja: 30.10.2009.

    Izdavač: One Little Indian Records / Menart

    Žanr: Alternative, Rock

    Naša ocjena:

    Popis pjesama:

    1. Charlie Big Potato
    2. I Can Dream
    3. Hedonism (Just Because You Feel Good)
    4. Tear The Place Up
    5. Weak
    6. Secretly
    7. Because Of You
    8. All I Want
    9. Brazen (Weep)
    10. Twisted
    11. Squander
    12. Lately
    13. Selling Jesus
    14. Charity
    15. You’ll Follow Me Down

    Čudna je logika koju koriste bendovi i njihovi gazde – izdavači. Bend se raziđe, ugovor ostane u zraku, a oni se na kolekciju hitova odluče ne kada se raspadnu, već kada se ponovno okupe. I ne samo to! Snimaju novi album. Skunk Anansie nisu ni prvi ni zadnji u takvoj situaciji, ali su vjerojatno bend čiji best of mi je sigurno najbolje i najdraže izdanje takvog tipa!

    Iako nisu neki bend kojeg prati horda fanova, mislim da ih cijene ljudi iz raznoraznih žanrova, a čak i oni bez doticaja s njihova tri albuma znaju veliku većinu stvari s ove kolekcije. Kolekcije koja sadrži 12 stvari starih oko 10 godina i 3 nove snimke.

    Ne znam zašto 3 nove stvari pljusnuti na best of ako spremate novi album, ali čudni su putevi diskografski. Zadnjih godina takva praksa je česta (Matchbox 20 i Natalie Imbruglia).

    Jedan od rijetkih best of-ova koji se sluša u komadu, jer svaka stvar je himna za sebe, bila to gnjevni udar na politiku i religiju “Selling Jesus“, moćna “Charlie Big Potato” ili laganiji hitovi “Hedonism” i “Brazen“. A ono što najviše veseli kod ovog benda su one stvari koje sadrže i lagano pjevušenje i širinu koju uljepšava karizmatična pjevačica Skin.

    Muziku podržava

    Weak“, “I Can Dream” i ritmična “Twisted” vjerojatno su najbolje stvari koje su u drugoj polovici ’90-ih. izletjele s britanskog područja.

    Grandiozna “Secretly” i vječita “Charity” još je nekoliko dokaza bezvremenosti ovog benda. Ono što je novo u cijeloj priči su užasno loš i siromašan cover, knjižica i općenita oprema albuma i već spomenute tri nove studijske snimke. Puni paket – jedna žestoka, jedna lagana i jedna između toga.

    Tear The Place Up” je gnjevni garažni rock i jedna od najžešćih ovog benda, “Because Of You” je osjećajnija, dižuća i savršeni spoj laganog i glasnog, a “Squander” tipična Skunk Anansie laganica.

    Da se razumijemo – sve totalno dobre, sve vrijedne singlova i sve mirišu na razdoblje oko “Stoosha”. No, pored odličnih novih stvari, ipak su starije ono što blista najjače. Prije nego što izlete s novim studijskim albumom, ovo je jedan odličan način da ljudima probude uspomene na Skunk Anansie, ali i da na jednom mjestu napale novu ekipu.

    Tri nove snimke stvari ublažile su ljutnju onih koji imaju albume, a sve skupa jedan je od najjednostavnijih i najjačih best of-ova zadnje vrijeme. Welcome back!

    Muziku podržava