Pet brzih rezova kao pet divnih numera

  859

  Cold War Kids

  Five Quick Cuts

  Datum izdanja: 18.04.2015.

  Izdavač: Downtown

  Žanr: Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Stop/ Rewind
  2. Amazing
  3. One Song At A Time
  4. Portuguese Bend
  5. Thunderhearts

  Cold War Kids rade punom parom. Nakon što su izdali dva albuma u samo dvije godine, sada su izdali i EP s pet pjesama koje su zaista prava poslastica.

  Vidi se da dečkima ne fali inspiracije te da su uhvatili pravi ritam tako da ni ovaj put nisu podbacili. Sjajni “Hold My Home” je značio povratak samim korijenima blues rocka kojeg su stvarali na debitantskom “Robbers & Cowards“. Taj zvuk koji naginje na The White Stripese i The Racounters bio je pametan potez jer je album dobio uglavnom pozitivne kritike.Five Quick Cuts” je na tom tragu, iako je malo bliži “Dear Miss Lonelyhearts“, ali u cjelini je prava blues rock razvaljotka s pet predivnih stvari za koje možemo samo žaliti što ih nije bilo više i što nisu dulje trajale. Vokalno je Willet kao i uvijek na razini i njegov glas je okosnica Ep-a. Zaista ga je užitak čuti kako s lakoćom iznosi najveće visine i kako predivne tekstove interpretira na tako pristupačan način.EP je zamišljen kao koncept koji se nastavlja na “Hold My Home” jer nosi tu matricu blues rocka. Tekstualno je posvećen slobodi, životu u najvećem naponu, ljubavi kao smislu i glazbi kao utočištu.

  Tako u najboljoj stvari “Thunderhearts” čujemo “I will find a way, I will find a way, I won’t let these thunderhearts ever break“, jednostavno, ali smisleno i poentirano. Ispjevana je gotovo savršeno, a najviše podsjeća na debitantski uradak Cold War Kidsa. Jačeg tempa i ubojitih gitara zasigurno će postati jedna od najljepših bisera u diskografiji benda.

  Muziku podržava

  Amazing” je malo laganija, ali opet strastvena u izvedbi, mogla se lako naći na “Hold My Home”, dok je “One Song At A Time” čista blues rock numera koja je najjača pored navedene “Thunderhearts”. U ovoj numeri su se posvetili glazbi i stvaranju iste te pokazali kako i jedna pjesma može značiti puno, ako je koncipirana kako treba.

  Portuguese Bend” je instrumental pred sam kraj albuma koja se možda mogla izbjeći, a umjesto nje ubaciti još koju sličnu ovim gore navedenima.

  Sve u svemu, još jedan pogodak benda od kojeg i dalje možemo očekivati kvalitetne stvari. Ovaj EP je zaista imao potencijal albuma jer se vidi da dečki imaju puno toga za reći. Pet brzih rezova je užitak slušati, a iako traje kratko, ostaje vam dugo u glazbenoj memoriji.

  Muziku podržava