Pennywise: Svevremenski vremešni punk

  410

  Pennywise

  Never Gonna Die

  Datum izdanja: 20.04.2018.

  Izdavač: Epitaph Records

  Žanr: Punk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Never Gonna Die
  2. American Lies
  3. Keep Moving On
  4. Live While You Can
  5. We Set Fire
  6. She Said
  7. Can’t Be Ignored
  8. Goodbye Bad Times
  9. A Little Hope
  10. Won’t Give Up The Fight
  11. Can’t Save You Now
  12. All The Ways U Can Die
  13. Something New

  Jedni od glavnih predstavnika takozvanog skate-punk žanra novim albumom napravili su 360 flip i dočekali se na nose manual!

  Pennywise su već neko vrijeme ujedinjeni s pjevačem Jimom Lindbergom s kojim su iskovali status punk-rock institucije, a sada, deset godina nakon zadnjeg zajedničkog albuma, vani je “Never Gonna Die“, ploča koja je dodatno zacementirala taj status i možebitno najbolje izdanje karijere.

  Muziku podržava

  Od samog početka sve zvuči tako poznato, ali za bend kao što je Pennywise, kojima će mnogi zamjeriti preveliku sklonost formulaičnosti, to je u krvi. Brzo, impulzivno i nabrijano, kako Jim na jeziku, tako i ostatak ekipe sa svojim instrumentima, uz hrpu melodije, harmonije, furioznih solaža i determiniranog bubnjanja.

  Lindberg neće biti upamćen po svom vokalu koji niti ima raspon, niti ima notu za svako uho, ali savršeno u svojevrsnom polu repanju i polu pjevanju spaja riječi i rime. Iz sebe izbacuje uglavnom svima univerzalne frustracije i istine te uz određenu dozu profinjenosti drži liriku jednostavnom i primamljivom, ali opet jedinstvenom i inspirativnom. Pretežito socijalne tematike presječene su ponekom emotivnom stvari, a svaka od 14 pjesama djeluje snažno, dok dvije-tri jebeno udaraju u srce i mozak.

  Već spomenuta melodičnost u kombinaciji s pozadinskim vokalima i harmoničnosti na trenutke neodoljivo podsjeća na Bad Religion, ali “Never Gonna Die”, inače dvanaesti album za PW, ima svoj identitet i cjelovitost. Produkcija je moderna, ali s dostatnom dozom blage sirovosti i agresije, i ne predstavlja veliki odskok od klasičnog im zvuka.

  Pankeri i skejteri imaju novu glazbenu podlogu za skejt pod noge i pivo u ruku. Ili samo ovo drugo.

  3 Shares
  Muziku podržava