Peaches u kombinaciji s mladim snagama

  1216

  Peaches

  I Feel Cream

  Datum izdanja: 04.05.2009.

  Izdavač: XL Recordings / Dallas Records

  Žanr: Electroclash

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Serpentine (I Don’t Give A…, Part 2)
  2. Talk Tto Me
  3. Lose You
  4. More
  5. Billionaire
  6. I Feel Cream
  7. Trick Oor Treat
  8. Show Stopper
  9. Mommy Complex
  10. Mud
  11. Relax
  12. Take You On

  Vremena se mijenjaju, ali trash kraljica ostaje svoja, narajcana, luda i provokativna do krajnjih granica. Do sada ima četiri albuma iza sebe, “I Feel Cream” je peti, a na njima se promijenila vrlo malo, gotovo ništa, što je u ovom slučaju dobro, ali i ne odveć napeto.

  Za ovu prigodu, zaposlila je zanimljive face da joj obogate zvučne kulise poput Gonzalesa, Soulwaxa i Simian Mobile Discoa, pravu malu armiju modernog zvuka. U tom pogledu Peaches nikad nije zvučala moćnije i avangardnije, pa tom dijelu ide veliki plus.

  Nauštrb glazbe, tekstovi su nešto manje intrigantni, manje tu ima šokova kao na nekim ranijim albumima, ali i dalje Peaches nije neka ‘pussy’ tipa Britney koja bi trpjela svakakva sranja. Bunt se i dalje osjeća, ali se vidi i da lagano stari pa vjerojatno i malo pomalo nestaje neprestanog partijanja s ranijih albuma.

  Novo cyber/electroclash putovanje započinje jednostavnom “Serpentine (I Don’t Give A… Pt. 2)” u kojoj po tko zna koji put poziva na seks, dok je slijedi i najhitoidniji broj s albuma “Talk To Me” koji razvaljuje plesne podije kao rijetko koja pjesma u ovoj godini.

  Muziku podržava

  Lose You” ima jedan Madonna/Kylie štih s nježnim vokalom i atmosferom zbog čega pjesma totalno odudara od svega što je Peaches dosad napravila, ali već s “More” se vraća svojem tipičnom nabrijanom zvuku s brdom hibridnog zvuka oko vrlo jednostavnog teksta gdje se svaki stih ponavlja nekoliko puta u nizu.

  Billionaire” je elektro r’n’b kakvog Kelis traži zadnjih godina, naslovna “I Feel Cream” se najviše približava technu i drugim plesnim ritmovima mračnih disco klubova, s “Trick Or Treat” ponovno lirički udara najjače što zna (primjer ”You could be my treat if you be discreet”), dok je “Show Stopper” najnabrijanija tema na albumu.

  Mommy Complex” je najprozirnija pjesma na albumu budući da je previše stereotipizirana tipičnim forama koje Peaches upotrebljava, a slična situacija se događa i s pjesmom “Mud“, s “Relax” se ponovno vraća k američkoj baladnoj r’n’b školi obogaćenoj mnoštvom sitnih detalja koji tek ponešto podižu atmosferu, a posljednja “Take You On” ubrzo dojadi zbog neprestanog ponavljanja naslovnog stiha.

  Na petom albumu se jasno vidi kojim će putem Peaches dalje krenuti, k nešto smirenijim temama koje će mlade snage obogaćivati novim trikovima pa će gotovo uvijek ostati u modi, iako se vidi da već lagano kaska za svojim najboljim danima što se najbolje osjeća pred kraj albuma gdje je većina pjesama već kao da su mnogo puta čuvene.

  Početak ipak dokazuje da je Peaches još uvijek spremna boriti se za svojeg ljubavnika s mlađim damama, da neće ustuknuti ni pred kime, samo što je ovom zgodom djelomično iznevjerila s nizom kompromisa koje su donijeli Soulwax i Simian Mobile Disco. Spomenuti par mladih elektroničara unijeli su malo života što će, nadam se, dodatno razbuditi Peaches.

  ‘Krema na vrhu ***’ (izaberite sami čega) je jedan prosječan album koji neće ničim povećati niti smanjiti autoritet Peaches u electro trash zvuku, iako ima nekoliko vrhunskih singlica…

  Muziku podržava