Ovo ljeto opuštamo se uz Tedija

  4508

  Tedi Spalato

  Lipote gladan, ljubavi žedan

  Datum izdanja: 10.05.2005.

  Izdavač: Aquarius Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Lipote gladan, ljubavi žedan
  2. Lito (s Marijanom Banom)
  3. Kad zanime kapitani
  4. Ti i ja (s Tamarom Obrovac)
  5. Pofrajat ću život
  6. Oblaci
  7. Matere dvi (s Oliverom Dragojevićem)
  8. Oštrokonđa
  9. Borovi
  10. Marinero
  11. Patimenti
  12. Kraj tvoje duše moje
  13. Fado

  Uvijek me nanovo razvesele glazbena izdanja specifična za određeno razdoblje u godini. Tako je slučaj i ovaj put. Pred samo ljeto Tedi Spalato nam je ponudio svoj novi glazbeni uradak po nazivom “Lipote gladan, ljubavi žedan“. Ovaj posljednji album obilježio je Tedijev prelazak Aquarius Records što se bez sumnje osjeti na samoj kvaliteti materijala.

  Albumu je prethodio izvrsni istoimeni singl na kojem sudjeluje klapa Teuta, a koji je svoje priznanje dobio na Festivalu dalmatinske šansone gdje je osvojio prvu nagradu žirija, prvu nagradu publike te prvu nagradu za tekst. Na čitavom se albumu može osjetiti blag utjecaj raznih glazbenih stilova koji albumu daje izvjesnu dozu svježine, a sve je umotano u karakterističnu dalmatinsku baladu.

  Predivne melodije u pjesmama “Kad zanime kapitani“, “Borovi” ili pak “Patimenti” djeluju umirujuće i opuštajuće i odvode vas daleko od briga koje svakodnevica nosi. Posebnu čar svojim gostovanjem na ovom albumu dali su Tamara Obrovac u izvrsnoj “Ti i ja“, stari morski vuk Oliver Dragojević u skladbi “Matere dvi” i Marijan Ban u skladbi “Lito“. Ovu posljednju možda bih mogao izdvojiti kao najslabiji trenutak na albumu. Uvjeren sam kako je ovaj album jedno od ponajboljih izdanja svoje vrste koje se trenutno na našem glazbenom tržištu može naći, a koje bi svakako trebali imati.

  Muziku podržava