Ovo je definitivno kazna!

  1555

  Nelly

  Suit

  Datum izdanja: 13.09.2004.

  Izdavač: Universal / Aquarius Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Play It Off feat. Pharrell Williams
  2. Pretty Toes feat. Jazzy Pha And T.I
  3. My Place feat. Jaheim
  4. Paradise
  5. She Don’t Know My Name feat. Snoop Dogg And Ron Isley
  6. N Dey Say
  7. Woodgrain & Leather Wit A Whole
  8. In My Life feat. Avery Storm & Mase
  9. Over and Over feat. Tim McGraw
  10. Nobody Knows feat. Anthony Hamilton
  11. Die For You

  Hip-hop ‘zvijezde’ (ako ih uopće tako možemo nazvati), najčešće upropaste svoju karijeru kada pokušaju eksperimentirati s R’n’B-ijem. To se desilo Big Daddy Kaneu, Ja Ruleu (kojeg je iskritizirao 50 Cent, a kad je postao zvijezda, učinio je isto) i naravno LL Cool J-u koji je vrlo omražen u hip-hop krugovima.

  Nelly s druge strane nikad nije ni bio pravi hip-hop izvođač, pa ipak navalom svojih albuma (dva u isti dan), potvrđuje status mekušca i bezveznjaka. Vjerujte, dovoljan bi bio i jedan katastrofalan album, ali ne, “Nelly poduzima plemeniti korak i izdaje čak 2 svoja albuma, pri tome uopće ne misleći na zaradu, već samo na užitak svojih obožavatelja“, (mo’š si mislit)!

  Recenziju za album “Suit” bilo je vraški teško napisati, samo iz jednog razloga: album doista nema ništa! Niti jednu jedinu zanimljivu pjesmu, ničim se ne ističe, osim dosadom, jadnim, predvidljivim tekstom i već prepoznatljivim nezanimljivim Nellyjevim repanjem. Na albumu nalazimo mnogo suradnji s trenutno eminentnim producentima i izvođačima, ali ni oni nisu mogli pridonjeti kvaliteti albuma.

  Naravno, Nelly će uspjeti ostvariti dobre rezultate prodaje u SAD-u i možda Njemačkoj, ali smatram da naši ljudi neće biti oduševljeni netalentiranom momkom zlatnih zubiju koja trkelja gluposti o partyjima, piću i ‘droljama’. Neka mi oproste svi Nellyjevi obožavatelji, ali o ukusima se ne raspravlja.

  Muziku podržava