Ovdje počiva neka_tamo_pjesma.mp3

  1060

  Broadway Calls

  Comfort/Distraction

  Datum izdanja: 05.02.2013.

  Izdavač: No Sleep Records

  Žanr: Punk, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Bring On The Storm
  2. Open Letter
  3. Minus One
  4. Lucky Lighter
  5. Surrounded By Ghosts
  6. Zombie World
  7. Wildly Swinging
  8. I’ll Be There
  9. Stealing Sailboats
  10. Life Is Rhythm
  11. Full Of Hope

  Nažalost danas smo gotovo do krajnosti lišeni odlazaka u CD shopove. Isto tako, imamo previše toga na raspolaganju – odmah i uglavnom besplatno. Kako u tom digitalnom pronaći nešto za sebe?

  Neki album koji će pogoditi u živac i dotaknuti u srce, a ne postati neki tamo prašnjavi megabajt?Eto, ja sam zamislio kako ulazim u dobro opremljenu muzičku trgovinu determiniran da pronađem nešto novo. Nema veze što je vani padala kiša, trgovina je bio moj laptop. Ama baš bilo što zvučalo je kao dobar faktor odlučivanja. Super cover, zanimljivo ime ili oduševljavajući singl mogli su me povući za ruku i reći ‘kupi me’. Broadway Calls zapravo je imao sve to.

  Nisam siguran da je “Zombie World” singl, no to je bila jedina njihova pjesma koju sam na preskokce poslušao i odlučio kako će ovo biti moj idući ‘novi’ bend. Nešto vremena je prošlo i CD je stigao pred moja vrata.

  Nakon nekoliko preslušavanja izjavljujem da je “Comfort/Distraction” jedan od najboljih pop-punk albuma koje sam ikad čuo i jedna od mojih boljih muzičkih slučajnosti. Od prve do zadnje pjesme CD puca od melodije. Na trenutke podsjećaju na neke druge srodne bendove, ponajviše Green Day, no s velikom dozom originalnosti i svježine.

  Muziku podržava

  Vokal ide gore-dolje, lijevo-desno i zvuči vrlo srčano u kombinaciji sa čvrstim instrumentalnim izvedbama. Od triju instrumenata svaki je podjednako zastupljen i savršeno se stapa s ostatkom. U nešto manjoj mjeri tu su i mekani prateći vokali. Album je snimljen od u studiju velikog Billa Stevensona iz Descendentsa i zvuči fantastično osim onih kratkih trenutaka kad vokal ostane sam i zvuči nekako malo prečisto. Definitivno naginje na pop stranu vage.

  Od samog starta “Bring On The Storm” i “Open Letter” stvaraju struju koja se prenosi do samog kraja. Neke pjesme su brže, neke sporije, no sve u svemu prevladava neki srednji tempo koji može varirati od pjesme do pjesme. One koje započinju lakše ne moraju nužno u tom tonu i završiti. Tekstovi pjesama su emotivni i iako sadrže određenu misao, istovremeno su dovoljno kompleksni i otvoreni za razne interpretacije. Većinom prevladava sumorna atmosfera, no osjećaji su dovoljno jaki da izazovu i pozitivne reakcije.

  Najveća odlika ovog albuma je svakako konzistentnost. Jebeno je konzistentan! Picajzlama možda sličan i predvidljiv, no niti jedna pjesma nije tu da popuni mjesto. Ionako ih ima malo. “Lucky Lighter” i je favorit, “Zombie World” spremne su za radio stanice, makar bih ja volio da ostanu i dalje malo prikriveni. Svakako netipično karakterističan bend za svoj žanr.

  Za one koji žele znati više, Broadway Calls je trio iz Oregona u Sjedinjenim Američkim Državama i aktivni su od 2005. godine. Osim recenziranog albuma izdali su još dva uz nekoliko singlica. I da, praše nesvakidašnje melodiozan pop-punk!

  Muziku podržava