Ovaj album pomaže…

  398

  Coco Hames

  Coco Hames

  Datum izdanja: 31.03.2017.

  Izdavač: Merge Records

  Žanr: Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. When You Said Goodbye
  2. I Do Love You
  3. I Don’t Wanna Go
  4. Long Time Coming
  5. Tennessee Hollow
  6. If You Ain’t Mine
  7. You’re Calling Me
  8. Tiny Pieces
  9. This House Ain’t a Home
  10. Dead River

  Ponekad bi valjalo krenuti ispočetka. Iza ostaviti staru ekipu i bagaž prošlosti i krenuti u novom smjeru. No, lakše je to učiniti u muzici nego, jelda, u životu.

  Lindsay “Coco” Hames je upravo to napravila na ovom prvom istoimenom solističkom albumu. Dosad je deset godina predvodila garažni pop trio The Ettes. “Htjela sam se maknuti od omiljenih Nuggetsa i Pebblesa i svog tog garažnog zvuka kojeg toliko volim” nedavno je priznala.

  Novi album donosi i novi zvučni ambijent: većinom smo uronjeni u zvukovlje šezdesetih, njezino pjevanje je mekano i mazno i baca na Holly Golightly i Dusty Springfield. Tematika je pretežno ljubavna. Ponekad srce krvari i vidimo ga kao stisnutu krvavu šaku, kao u pjesmi “When You Said Goodbye”, kojom album otvara. Ponekad je situacija ugodnija, uljuljani smo u romantičnu vezu u pjesmi “I Do Love You” koju je napisala za supruga Boba Mehra, glazbenog kritičara i biografa The Replacementsa.

  Muziku podržava

  Pjesma “I Don’t Wanna Go” ovdje kao da je skrenula iz diskografije The Ettesa, pomalo strši i kvari atmosferu albuma i prikladnije mjesto bi joj bilo na B strani nekog singla. Ona kreće kao The Ramonesova “Judy Is a Punk” i predstavlja dobar komad garažnog popa, a s Hamesovom ovdje nema zajebancije. Ovdje nije krhka djevojka slomljena srca. Niti je netko tko se smiri u stabilnoj vezi. Snažan gard i opasan ritam predstavljaju nam je u drugom svjetlu. Ovakve stvari su bile ispaljivane s pozornice CBGB-a u njegovim najboljim danima.

  Hames piše direktno, iskreno i kratko. Slušatelj nema osjećaj da ga se ‘farba’. Za produkciju je bio zadužen čovjek očito iz naših krajeva, imena Andrej Tokić. U sviranju su pomagali članovi The Raconteursa i The Whighsa. Očito je i suprug Mehr svojim stručnim mišljenjem dao obol albumu, jer  se na njemu nalazi i obrada “Tiny Pieces” The Replacementsa. Pomogao je i Greg Cartwright iz benda The Reigning Sound. Oni koji su slušali njihovu posljednju genijalnu ploču znaju da ovaj čovjek jako dobro zna uglazbiti slomljeno srce.

  Pjesme  “This House Ain’t a Home” i “Dead River” mirno zatvaraju album. Pomireni smo sa stvarima takvima kakve jesu. Hamesova je priznala da je većinu albuma napisala za volanom automobila jer je vožnja bila ‘dobra za njezino mentalno stanje’. Kako god se osjećali, s preduvjetom da volite The Replacementse, Reigning Sound, The Ramonese, The Greenhornes i sav taj drugi dobri rock, ovaj album pomaže.

  0 Shares
  Muziku podržava