Otkinuti dio Noline duše na slušateljevo zadovoljstvo

  480

  Nola

  Negdje između

  Datum izdanja: 06.04.2017.

  Izdavač: Aquarius Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Negdje između
  2. Sve bi bilo lakše da je ljeto
  3. Moj svijet
  4. Drukčije
  5. Vratio si me
  6. Drukčije feat. mvs Nešpula

  Nola je jedan od dugovječnijih bendova na našoj sceni. U posljednjih dvadeset i kusur godina, pulski sastav počastio nas je iznimno dobrim albumima i pjesmama koje se, poput “Dio tebe”, vjerojatno nikada neće izlizati kod slušatelja.

  Tako bi moglo biti i s njihovim novim EP-em “Negdje između” na kojem nam Nola donosi šest, zaista dobrih glazbenih numera. Još 2015. godine Nola je izbacila pjesmu “Drukčije”, koja je najavila novi materijal. Godinu dana kasnije, izbacuju “Moj svijet”, zatim ljubavnu pjesmu “Negdje između” te početkom ove godine sanjivu pjesmu “Sve bi bilo lakše da je ljeto” iza koje izlazi “Vratio si me”.

  Muziku podržava

  Neki bi rekli da Nola novim materijalom nije prezentirala ništa novo, s obzirom da smo već sve pjesme s EP-a čuli, no kada se one nalaze sabrane u jednom djelu koje se može poslušati od početka do kraja, dobiva se kompletna vizura Nolinog novog materijala. Upravo na ovom EP-u su Gabi i Marijan iskoristili sve adute i u čitavu priču unijeli, kako su i sami rekli, vlastite strahove, nadanja i ljubav.

  “Drukčije” je pjesma koju u potpunosti nosi Gabin vokal zaogrnut u kvalitetan pop aranžman, dok pjesma dobiva na težini u intimnoj izvedbi s mješovitom vokalnom skupinom Nešpula. Iako se Nola, kako se može čuti u pjesmi “Drukčije”, budi tek u proljeće, tijekom zime njihova mantra “Sve bi bilo lakše da je ljeto” mogla je vrlo brzo osvojiti slušatelja.

  Hammond alfe i omege Chuia, Tonija Starešinića, dignuo je pjesmu na jedan veći nivo, dok violina u pjesmi daje jedan pozitivniji prizvuk naspram melankoličnog i sanjivog teksta. “Negdje između” je, pak, ljubavna glazbena numera koja, kada se sluša, odaje dojam kao da je rađena po najvišim pop standardima, čemu pridonosi i radifoničnost pjesme

  “Vratio si me” već samim ritmom u uvodu privlači pažnju i, kada se pozornije sluša, evocira duh countrya. Lirički gledano, Nola i na ovoj pjesmi igra sigurno ispipavajući ljubavnu tematiku i zadiranjem u osobne sfere vlastitih strahova koji se, barem ako je suditi po pjesmi, ruše zbog snage ljubavi, a ista konstantacija može se primijeniti i na pjesmu “Moj svijet”.

  Nola, poput Pavela ili Detoura, svojim EP-om ne zadire u ljigave sfere pop glazbe. Balansiranjem komercijalnim i prepoznatljivim zvukom, Nola je ispunila očekivanja i nakon albuma “Noal piano”, na kojem su izašli van svojih okvira, odlučila otići korak dalje u svom stvaralaštvu. Ovako pitak pop pronaći će svoj put do slušateljstva, a na Noli je da nam i u idućim pjesmama servira otkinuti dio autorove duše koji ćemo, kao i ovoga puta, poslušati sa zadovoljstvom.

  0 Shares
  Muziku podržava