Odmak u kvaliteti kontinuiteta

  1099

  Nova Tunes 10

  Kompilacija

  Izdavač: Wagram / Dinaton

  Žanr: Elektronika

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. General Electrics – Tu M’intrigues
  2. Slown Train – In The Black Of Night
  3. Jehro – Everything
  4. Sebastien Tellier – La Ritounelle
  5. Republic Of Loose – Tell More Lies
  6. Jamie Cullum – Frontin’
  7. The Limp Twins – Another Day In The Life Of Mr. Jones
  8. Feist – Mushaboom
  9. Alison Crockett – U R(Yam Who remix)
  10. FunkStorung – Moon Addicted
  11. Murs – Bad Man
  12. Nouvelle Vague – Guns Of Brixton
  13. Las Ondas Marteles – Rima Caribena
  14. Daniel Darc – La Pluie Qoi Tombe
  15. TM Juke – Playground Games
  16. Salif Keita – Ana Na Ming(La Funk Mob remix)

  Dolaskom jeseni stigla su nam i nova izdanja iz Wagrama. Prvo takvo izdanje je Nova Tunes i to izdanje koje se nalazi na rednom broju 10 i koje nas upoznaje s novitetima na francuskoj sceni u zadnjih godinu dana. Spektar glazbenih smjerova koje pokriva ova kompilacija je vrlo širok i vjerujem da je napravljena da zadovolji svačiji ukus, ali pogotovo ukus francuske publike kod kojih su ove kompilacije iznimno popularne.

  Dosadašnje Wagramove kompliacije koje sam mogao čuti su varirale svojom kvalitetom, što mi baš i ne odgovara s obzirom da nikada ne možete biti sigurni da li kupujete nešto kvalitetno ili ne, a i sumnjam da itko želi riskirati kupujući nešto za što nije siguran jeli dobro. Nažalost, ova kompilacija ima svega par svijetlih točaka na CD-u i mislim da je više usmjerena ljudima koji vole gledati kišu kako pada i slušati nešto što ih neće smetati u tome. To naravno ne znači da CD nema svoje dobre točke.

  Zahvaljujući širokom opusu glazbenih smjerova koje pokriva tu se uz depresivne pop-chillout zvukove našlo i nešto dobrog jazza, hip-hopa i chillouta. Naravno, kao i s večinom Wagramovih kompilacija i na ovoj je zvuk baziran na chillout soundu, koji je kako svi znamo vrlo ‘škakljivo’ područje u kojem je tanka linija između hita i potpunog promašaja. No vratimo se na sami sadržaj CD-a.

  Muziku podržava

  Uvodna pjesma “Tu M’intrigues” od General Electrics je zbilja kvalitetno napravljena fuzija jazza i chillouta, koja je malo brža od večine pjesama na ovoj kompilaciji te za razliku od večine nije pisana u molu, tako da nema taj dominantni tužni prizvuk koji prevladava ovom kompilacijom. Već sljedeća pjesma (Slown Train – “In The Black Of Night”) predstavlja taj mol i tako nas polako uljuškuje u san. U pjesmi je prisutan lagani reggae ritam, ali to nije bilo dovoljno da me zainteresira za pjesmu koja više zvuči kao srcedrapajuća pjesmica, nego kao konkretno muzičko djelo.

  Osobno ne volim pjesme koje ne mogu pružiti određenu sviračku inovativnost ili stil i tako me zaintrigirati i natjerati da je poslušam no to je, po mom mišljenju, izostalo na večini ovdje prisutnih pjesama. Žao mi je što kvaliteta ovih izdanja varira od izdanja od izdanja i da se unutar određene serije ne može kontinuirano računati na kvalitetu već da se događaju ovakve stvari.

  Od izvođača koje bi izdvojio na ovoj komplicaiji tu su General Electrics,Jamie Cullum (“Frontin'”), The Limp Twins (“Another Day In The Life Of Mr. Jones”) i Nouvelle Vague (“Guns Of Brixton”). Što se tiče ostalih pjesama, ne bih htio posebno odvajati ništa, već ostavljam na vama da poslušate ovo izdanje ukoliko želite i da sami odlučite. Možda se vama svidi više nego meni.

  Muziku podržava