Odličan ‘povratak iz mrtvih’ Knopflera

  2743

  Mark Knopfler

  Shangri-La

  Datum izdanja: 27.09.2004.

  Izdavač: Mercury / Aquarius Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. 5.15 A.M.
  2. Boom, Like That
  3. Sucker Row
  4. The Trawlerman’s Song
  5. Back To Tupelo
  6. Our Shangri-La
  7. Everybody Pays
  8. Song For Sonny Liston
  9. Whoop De Doo
  10. Postcards From Paraguay
  11. All That Matters
  12. Stand Up Guy
  13. Donegan’s Gone
  14. Don’t Crash The Ambulance

  Četvrti po redu solo album odličnog tekstopica, gitariste i glazbenika uopće Mark Knopflera, je više nego zadovoljavajući. “Shangri-La” bi se mogao nazvati i povratničkim albumom Knopflera, jer je prošle godine doživio saobraćajnu nesreću u kojoj je bio teško ozlijeđen, o čemu i govori većina ovog albuma.

  Mark Knopfler je svoju popularnost i ime u svijetu glazbe stekao sa skupinom Dire Straits, koje je bio osnivač i leader, a spadaju među najveće rock bendove svih vremena, zahvaljujući ovom velikom majstoru. Koje su to stvari bile: “Sultans Of Swing”, “Money For Nothing”, “Brothers In Arms”, “Walk Of Life”… ne znaš koja je bolja. Čovjek je tako to uglazbio da je dobio idealan zvuk, zato mi je i žao što se bend raspao, jer malo je tako kvalitetnih bendova kao što su oni bili.

  Knopflerova solo karijera, koju je započeo 1995. godine, nije imala veliki boom, ali mišljenja sam šta god on radio uvijek će imati svoju publiku, jer je preveliki genijalac da bi radio lošu glazbu. Čovjek naprosto oduševljava svojim uratcima da mu se nema šta prigovoriti!

  Novi album je spoj ponajviše folka, popa i countrya; cijeli album je balada, počevši od prve “5.15 A.M.” pa sve do posljednje “Don’t Crash the Ambulance“, tako jednostvavan, osvježavajući, ne znam koju bi riječ upotrijebio, možda ‘smirujući’.

  Sve su pjesme napravljene u istom ritmu, i nemaju vrhunac, ali nisu dosadne, a Knopflerova lakoća sviranja i stvaranje istesanog zvuka je i dalje prepoznatljiva.

  Muziku podržava