Očekivano dobar album

  1065

  Miike Snow

  Happy to You

  Datum izdanja: 13.05.2012.

  Izdavač: Downtown Records / Menart

  Žanr: Elektronika, Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Enter the Jokers Lair
  2. The Wave
  3. Devil’s Work
  4. Vase
  5. God Help This Divorce
  6. Bavarian #1 (Say You Will)
  7. Pretender
  8. Archipelago
  9. Black Tin Box
  10. Paddling Out

  Nakon iznimnog i ne tako iznenađujućeg uspjeha debitantskog albuma “Miike Snow” iz 2009. godine, nismo morali, u diskografski računanom vremenu, dugo čekati na novi materijal ovog švedskog benda.

  Miike Snow, ime iza kojeg se krije vjerojatno najuspješniji švedski producentski trojac, možda su bili zatečeni ekspresnom popularnošću koju su postigli odmah nakon izdavanja prvog albuma, ali iznenađeni, kao što tvrde, zasigurno nisu bili. Naime, sam album kao da je kreiran isključivo da bi se vrtio na radio-stanicama, a svaka je pjesma bila kao predodređena da postane hit singl. To je donekle pošlo za notama singlovima “Animal” i “Silvia” dok je “Black & Blue” zaista ponio tu titulu i lansirao bend iz glazbene anonimnosti na vrhove top lista, iako njegovi članovi sami po sebi i nisu toliko anonimni. Surađivali su oni s Madonnom, Kylie Minogue i drugima, iako se njihov prijašnji producentski rad, pod imenom Bloodshy & Avant, najviše povezuje s pjesmom “Toxic” u izvedbi Britney Spears, i danas jednom od njenih najvećih uspješnica.Miike Snow, očito ohrabren uspjehom prvog albuma, brzo je krenuo sa snimanjem novog. U međuvremenu su 2011. s Peter Bjorn and Johnom, Lykke Li i Dungenom osnovali vlastitu etiketu INGRID.

  Album “Happy to You” sniman je tijekom 2011. godine u Stockholmu i New Yorku. Sam album nije donio previše iznenađenja i promjena u odnosu na prvi. Radiofonična nit koja se proteže i na ovom albumu tek je povremeno u dvije pjesme prekinuta, što se može nazvati kratkim avanturizmom i odmakom od već provjereno uspješnog recepta s prethodnog albuma, koji se sastoji od vrlo uspješnog spoja popa, rocka i elektronike.

  Muziku podržava

  Enter the Jokers Lair” više zvuči kao vokalni, produženi intro, da bismo tek s pjesmom “The Wave” prepoznali zašto je Miike Snow tako dobar bend. Već spomenuta kombinacija žanrova izrazitom melankoličnošću krasi ovu pjesmu koja je ujedno i drugi singl skinut s albuma. “Devil’s Work” iako nije službeni singl, prva je pjesma koju su objavili u najavi albuma. “Bavaria #1 (Say You Will)” zasigurno je najzabavnija pjesma koju su uopće snimili, a “Pretender” i “Garden” one najbolje i potencijalni klupski hitovi. Pjesme “Archipelago” i “Black Tin Box“, u kojoj nastupa i Lykke Li, dio su već spomenutog avanturizma jer zaista toliko odudaraju od albuma u cijelosti da su na trenutke iritantne.

  Album doista neobično zatvara prvi singl “Paddling Out” čiji je spot, kao i nastavak za pjesmu “The Wave”, i više nego zanimljiv.

  Unatoč svemu, “Happy to You” zaista je dobar album i vrijeme da se ovaj trojac počne gledati odvojeno od njihovog “prethodnog života” u obličju Bloodshy & Avanta, jer su taj status ako ne prvim, onda barem ovim albumom definitivno zaslužili.

  Muziku podržava