Novi ambiciozni američki rock projekt

  1100

  The M's

  Future Women

  Datum izdanja: 21.02.2006.

  Izdavač: Polyvinyl Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Plan Of The Man
  2. Shawnee Dupree
  3. Going Over It
  4. Trucker Speed
  5. Light I Love
  6. My Gin
  7. Future Woman
  8. Never Do This Again
  9. Mansion In The Valley
  10. Underground
  11. Darling Lucia

  Future Woman“, prvi je pravi dugosvirajući studijski album američke grupe The M’s. Inače, bend se okuplja 2000. godine u Chicagu, pa je objavljivanje albuma prvijenca postalo gotovo pitanjem vremena. The M’s su već na samom startu svojega djelovanja, postali relativno poznati u lokalnim okvirima, no prvi veći uspjesi stižu 2002. godine, kada grupa objavljuje EP naziva “The M’s”. Tim promo radom, skreću pozornost na sebe i publike, i kritike.

  Iz prve ih prihvaća i publika, a i kritičari su im također vrlo skloni, proglašavajući ih jednim od novih, nadolazećih nada američke rock scene. Takav uspjeh, vjerojatno je iznenadio i same članove ovog sastava, koji to sigurno nisu očekivali.

  Međutim, jednostavna formula koja kaže da ako je netko kvalitetan i sposoban krenuti putevima koji su prije njih utabali The Strokes ili primjerice Kings Of Leon i striktno se držati tih pravaca, uspjeh mu je u pravilu zagarantiran. Iako osobno mislim da će The M’s jako teško ponoviti uspjehe spomenutih bendova, ili ikada izgledati moćno i komercijalno kao također im sunarodnjaci The Bravery ili pogotovo The Killers, to i nije toliko bitno.

  Osnovna ideja kod izrade albuma “Future Woman” je zadržana : The M’s izgledaju podjednako i rock i indie (mada im razni kritičari priljepljuju noise etiketu), a njihov debitantski uradak zvuči kao da je odsviran i snimljen u garaži.

  Muziku podržava

  Jedno je sigurno. Ukoliko volite čvrste gitarske rifove, na ovaj album obratite pažnju. Solidan je to rad (sve bolji što ga se više sluša), koji se predstavlja kroz svojih jedanaest pjesama. Pažnju će vjerojatno zaokupiti uvodna “Plan Of The Man“, koja se meni čini najboljom, sa najvećim izgledima da jednom postane sudionikom raznih rock i sličnih ljestvica. Zanimljivo je i da dosta sliči pjesmi “Last Nite” – velikoj uspješnici The Strokesa. Osim ove, valjalo bi spomenuti još nekoliko njih koje bi mogle ostati u uhu vrlo brzo, kao “Ging Over It“, “Light I Love“, “My Gin” ili “Never Do This Again“.

  Bit će interesantno pričekati i vidjeti hoće li, i u kojoj mjeri album “Future Woman”izmjeniti izgled američke rock scene, zapravo hoće li joj ponuditi potrebne svježine. Sigurno je da će izdavanje ovoga rada, dati sastavu The M’s novi poticaj za još predaniji i kvalitetniji rad. Nadam se samo da će nekim drugim, budućim radom, ponuditi novitete, samo sebi svojstvene specifičnosti, po kojima bi se izdvajali iz grupe sličnih sastava.

  Muziku podržava