Nova slovenska generacija

  999

  Ludovik Material

  Model Generation

  Datum izdanja: 15.03.2015.

  Izdavač: Kapa Records

  Žanr: Elektronika, Noise, Post-Punk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. All Yours
  2. Model Generation
  3. Summertime
  4. Reign Of Silence
  5. Let’s Unite!
  6. Cleansing
  7. Failed Plans
  8. Workin’ Ass

  Jedan od najboljih slovenskih sastava koji su nastali proteklih nekoliko godina su svakako Ludovik Material. Skrenuli su pažnju na sebe prvijencem “Passion For Red“, a evo sad i novi album “Model Generation”.

  Njihova glazba je multižanrovska, a kreće se od post punka, preko noisea do elektronike, a ponekad još skoknu i u nešto sasvim deseto, taman toliko da možemo iznova uživati u njihovim kreacijama jer se svakim novim slušanjem otkriva nešto novo.
  Ako bi išli uspoređivati njihova dva albuma, tu prvi pobjeđuje radi svojih ideja, ali to ne znači da je “Model Generation” loš album jer je mnogo zreliji i ujednačeniji u odnosu na “Passion For Red” što znači da je bend mnogo tog naučio u ove dvije i pol godine razmaka među albumima.

  Možda “Model Generationu” nedostaje malo više kreativnog ludila, promjene ritma i dinamike, iako iznenađenja ne nedostaje. Jedno od najvećih je svakako “Let’s Unite!” koja započinje kao neka pjesma Kultur Shoka (opisao bih kao etno metal), te se dalje nadograđuje malo po malo.

  Muziku podržava

  Vokal Tine Perić iskače maksimalno iz svake pjesme. Žena ima odlične vokalne sposobnosti, a zna ih i iskoristiti, pa pjesme dobivaju novu dimenziju kroz njeno pjevanje i povremene vriskove.

  “Model Generation” je moderan album koji ispremiješa mnoge postojeće žanrove u jednu novu cjelinu koja jest šarolika, ali je ujedno i vrlo dobro spojena kao cjelina, pa tako album dolazi u formu koju se mora čuti. Da imaju još pokoju hitoidniju pjesmu poput “Let’s Unite!”, možda bi napravili neku veću stvar, ali i ovako je to i više nego dobro, za malo nategnutu četvorku.

  Muziku podržava