Njemica postala kaubojka

  1391

  Meg Pfeiffer

  Bullrider

  Datum izdanja: 27.08.2010.

  Izdavač: Columbia Records

  Žanr: Country, Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Poker Face
  2. American Boy
  3. Bodies
  4. I Kissed A Girl
  5. I Will Love You Monday
  6. Love Is Easy
  7. 4 Minutes
  8. Someone
  9. Piece Of Me
  10. Johnny Goes Bananas
  11. Maneater
  12. Use Somebody

  Ne znam što se u posljednje vrijeme događa s Nijemcima jer mnogi od njih su počeli prerađivati tuđe pjesme i na tome dobro zarađivati. Izgleda da ne vrijedi više ona stara o njemačkom trudu i upornosti…

  Prošle godine The Baseballsi (i ove godine s reizdanjem istog albuma), a ove godine Meg Pfeiffer haraju top-ljestvicama, a da nisu napravili ništa posebno. Prvospomenuti su svjetske hitove posljednje dekade prebacili u rockabilly, dok se Meg sjetila prearanžirati sličan materijal u country vode. I to je to, vrti se po svim njemačkim TV-postajama.

  Za uvodni singl Meg je još uzela pjesmu “Poker Face” koja je donedavno ‘ubijala’, pa ne čudi njen brzi proboj. Izgleda da postoji još malo koji autor koji nije preradio ovu pjesmu, jer svojim zaraznim refrenom (i glupim tekstom) jednostavno osvaja u svakoj verziji, tako je i country inačica zabavna i rekao bih čak i bolja od originala.Ostatak albuma je podosta izjednačen, iako ne nedostaje potencijalnih hitova jer više-manje jako dobro znamo sve pjesme. Tu se nalaze “Bodies” Robbiea Williamsa, “I Kissed A Girl” Katy Perry, “4 Minutes” Madonne, odlična “I Will Love You Monday” Aure Dione i slične. Sve su one fino aranžmanski upakirane tako da se melodijski ne razlikuju od originala, a opet da budu potpuno nove pjesme.

  Najgore od svih pjesama prošla je “Use Somebody” Kings of Leon jer je premirna, pjevana samo uz klavir i orkestracije (zvuči kao jako loša verzija Coldplaya), a Meg nema tih interpretativnih moći da svoj vokal digne ispred pjesme, bolje se snalazi kada ju pjesma vodi što dovodi do zaključka da je ovakva mlaka izvedba trebala biti izbačena, a ne stavljena kao finale albuma.

  Muziku podržava

  Sve u svemu, “Bullrider” je jedan simpatičan albumčić koji će se potrošiti kroz ovu sezonu, a pjesme s njega će ipak biti bolje pamćene u originalu, iako su neke vrlo interesantne u country verzijama.

  Kada svemu tome nadodamo još zavodljiv izgled Meg, siguran sam da će i sljedećim izdanjima privući pažnju na sebe, iako vokalno nisam siguran da može previše postići. Ali koga briga za pjevanje kada imaš podršku iza sebe i kada te se forsira na sve strane, a to se upravo dogodilo sa spotom “Poker Face” koji je išao i po desetak puta dnevno na njemačkim satelitskim TV-postajama.

  Muziku podržava