Niz pjesama za repeat

  1319

  Them Moose Rush

  Three pi Two

  Datum izdanja: 25.09.2015.

  Izdavač: TMR Records

  Žanr: Progressive Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Soldier
  2. Captain Faraway
  3. Gods Of Time
  4. Redrum
  5. Goddess

  U kratkom vremenu bjelovarska trojka Them Moose Rush postala je miljenik kritike, a i publika ih je počela sve ozbiljnije shvaćati. Razloga za to ima i previše.

  Them Moose Rush su jedan od bendova koji zvuče svjetski, nisu uzeli nikakve lokalne uzore prilikom stvaranja svoje glazbe i time nisu nimalo pogriješili. Svakim novim izdanjem dižu svoju ljestvicu sve više i više, tako da uskoro nećemo trebati koristiti usporedbe s The Mars Voltom jer u ovom trenutku Them Moose Rush rasturaju barem u njihovom rangu iz najboljih dana.Serija EP-a “Three pi” došla je do svojeg drugog dijela i na njemu je ponovno pet vrlo skladnih skladbi koje pokazuju progresivni rock u najboljem svjetlu. Odlično pjevanje i vrištanje na engleskom, zaigrane melodije, frenetični refreni… Što reći, dečki su ponovno pogodili u punoj mjeri.Svaka pjesma ima svoju priču, a posebno je zanimljiv sam glazbeni aspekt tih priča jer često imamo priliku vidjeti nekoliko pjesama unutar tih tri do četiri minuta koliko one prosječno traju. Kod progresivaca znamo to vidjeti i čuti u mnogo dužim formama, dok Them Moose Rush ipak zna složiti sve to u formi koja neće zamarati prosječnog slušatelja. Namjerno kažem prosječnog slušatelja, jer vjerujem da su sve zahtjevnije već odavno ‘kupili’ svojim monstrumskih kreacijama.

  Redrum” smo već imali prilike upoznati preko videospota, a ostatak albuma na podjednak način potvrđuje što Them Moose Rush imaju za reći. Beskompromisnom svirkom posjećuju orijentalnu glazbu, posjećuju rane ’90-e na američkoj alternativnoj sceni, igraju se konstantno toplo-hladno s melodijama… Jednostavno, ovo je niz pjesama koje će mnogi držati na repeatu u svojim stereo uređajima.

  Muziku podržava

  Kako se EP-i nižu, možemo samo gledati kako mnogi nažalost preskaču Them Moose Rush jer još nisu izdali ‘pravi album’, ali tko im je kriv jer ovakav format očito odlično leži bjelovarskoj trojci. Da, ponavljam, trojci jer ponekad u njihovoj glazbi se to uopće ne osjeća jer prave buku kao da ih je mnogo više, a ipak je to ‘samo’ bubanj, bas i gitara.

  Kao producent je ponovno potpisan Mark Mrakovčić, čovjek koji se zadnjih godina istaknuo kao jedan od najboljih (ako ne i najbolji) producent alternativne glazbe i čini se da sve što dotakne postaje magično. Naravno, ima tu mnogo i njegovih zasluga, ali ipak su Them Moose Rush glavni frajeri jer očito ne mogu pogriješiti, a svaki put sve više i više oduševe. Jedva čekam finalno EP izdanje!

  Muziku podržava