Niz dobrih se nastavlja

  1440

  James LaBrie

  Elements Of Persuasion

  Datum izdanja: 21.04.2005.

  Izdavač: Insideout / Trolik

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Crucify
  2. Alone
  3. Freak
  4. Invisible
  5. Lost
  6. Undecided
  7. Smashed
  8. Pretender
  9. Slightly Out Of Reach
  10. Oblivious
  11. In Too Deep
  12. Drained

  James LaBrie je nakon uspješno odrađenog projekta “Mullmuzzler” (koji uključuje albume “Keep It To Yourself” iz 1999.-te, te “Mullmuzzler 2” iz 2000.-te godine) ovoga puta krenuo na nešto novo. Njegov je najnoviji uradak “Elements Of Persuasion” zasigurno će oduševiti sve ljubitelje njegovog rada sa Dream Theaterom.

  Tako se već na uvodnoj stvari “Crucify“, koja je napravljena u pomalo nu štihu, vidi savršena prikladnost Jamesovog glasa. Krenuvši dalje kroz album, preko pjesama “Freaks” i “Slightly Out Of Reach“, još je više uočljiva pomalo nevjerojatna prilagodljivost njegovog glasa različitim situacijama, jer bilo da je riječ o laganicama, bilo da je riječ o žešćim stvarima, James uvijek pogodi onu pravu notu. Zato nimalo ne čudi što ga toliko glazbenika želi na svojim albumima; on je naprosto jedinstven. Eto, toliko o vokalu. Okrenimo se mi i ostatku benda.

  Druga karika “Elements Of Persuasiona” je gitarist kojeg nismo imali prilike vidjeti u dosadašnjim LaBrievim projektima. Riječ je o talijanskom majstoru i pravom pastuhu na gitari – Marco Sfogli. Što se tiče njegove svirke, nemam negativnih kritika, dapače smatram da bi on, naravno kada bi mu se pružila prava prilika, mogao postati (što se tiče stila) dosta raznolik muzičar.

  Muziku podržava

  S ostatkom ekipe već smo se susreli na “Mullmuzzleru”, a to su: Matt Guillory na klavijaturama, zatim Mike Mangini na bubnjevima i šećer na kraju, Bryan Beller na basu. Već uhodani tim i ovaj su put obavili dobar posao glazbenog escorta Jamesu. Mislim da je navedeno dovoljno i da ništa više nije ni potrebno reći o njima.

  Za kraj, ovaj bi album preporučila ne samo fanovima Dream Theatera i LaBrievih ranijih ostvarenja, već svima koji vole progressive rock metal sa vrlo zanimljivim vokalima. Ako spadate u tu kategoriju, hrabro navalite jer ovo je dobro uložena investicija.

  Muziku podržava