Nisu loši, već su jednostavno prosječni

  464

  Blossoms

  Blossoms

  Datum izdanja: 05.08.2016.

  Izdavač: Virgin EMI

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Charlemagne
  2. At Most A Kiss
  3. Getaway
  4. Honey Sweet
  5. Onto Her Bed
  6. Texia
  7. Blown Rose
  8. Smashed Pianos
  9. Cut Me And I’ll Bleed
  10. My Favourite Room
  11. Blow
  12. Deep Grass

  Ako vam nije dovoljno bendova kao što su The Killers, Editors, Bastille ili Phoenix, Britanci su nam ponudili još jedno slično glazbeno ime koje je možda i najpitkije, a zovu se Blossoms.

  Blossoms je ekipa koja dolazi iz Stocktona, a nastala je 2013. Jasno se vide uzori u njihovoj glazbi, pa možemo slobodno reći da niti ne pokušavaju išta skrivati, već žele biti kao svoji idoli. Taj britanski idolizam prema glazbi kakvu rade gore spomenuti bendovi ponekad premašuje granice, ali tako to na Otoku mora biti.Iz tog razloga se i dogodio hype koji je pogurao Blossomse da budu najprodavaniji debitanti u 2016., što samo govori da godina i nije bila neka jer nisu imali niti neku pretjeranu konkurenciju. Bilo kako bilo, Blossoms su tu, a tako i njihov istoimeni prvijenac “Blossoms” koji je u kratko vrijeme dobio i svoju ‘extended’ verziju.Kao što sam već i rekao, Blossom inspiraciju crpe iz tipične britanske glazbe koja se bazira u ’80-ima, ali isto tako i u svim revival bendovima nastalim od 2000. naovamo. Ono što ih razlikuje od spomenutih bendova je potpuna pop forma koja teži kompromisima koje vole radijski urednici prilikom puštanja pjesama – to je ‘ljepljivost’ na prvo slušanje.Uvodna “Charlemagne” svojim početkom podsjeća na neku novu pjesmu Lidije Bačić ili Jelene Rozge, pa slobodno možemo pomisliti da je Huljić otkrio kakav trik Jamesu Skellyu iz The Corala koji je producirao album. Vjerojatno baš zbog tog istočnjačkog melosa optočenog raskošnim synthovima je i dignuo pjesmu “Charlemagne” u najveći hit dosadašnje kratke karijere Blossomsa.

  Već sljedeća “At Most a Kiss” zvuči moćnije i za jači moment joj nedostaje bolji vokal i upečatljiviji refren koji se totalno izgubi u pjesmi, “Getaway” je pjesma koju će lakoćom zavoljeti fanovi The Killersa, a od tad pa do kraja albuma, kao da slušamo neke pjesme koje su složene po shemi da ugodno popune album. Nema tu nekih značajnih podbačaja, ali popična reciklaža u ovakvom izdanju teško može biti odveć zanimljiva.

  Kad ste u nečem najbolji, a Blossoms su prvi od debitanata po prodaji u 2016., jasno je da ste uspjeli. Kreativni dio često ne bude u srazmjeru s prodajom, pa često bezlični albumi skoče lakše s police u ruke konzumenta jer imaju tu radiofoničnu notu. Blossoms nisu baš toliko loši, već su jednostavno prosječni, te sam gotovo siguran da bi vrlo skoro mogli postati tek jedan od bendova koji su nekad bili ‘najbolji bend na Otoku’…

  Muziku podržava