Ništa od ‘ozbiljnosti’

  1228

  Everlast

  White Trash Beautiful

  Datum izdanja: 25.05.2004.

  Izdavač: Island Def Jam / Aquarius Records

  Žanr: Rap

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Blinded By The Sun
  2. Broken
  3. White Trash Beautiful
  4. Sleepin’ Alone
  5. Warning
  6. Angel
  7. This Kind Of Lonely
  8. Soul Music
  9. God Wanna
  10. Lonely Road
  11. Sad Girl
  12. Ticking Away
  13. Pain
  14. 2 Pieces Of Drama
  15. Maybe

  Kada je 1998. godine izašao everlastov drugi oficijalni solo album “Whitey Ford Sings The Blues”, te ubrzo nakon toga postigao platinastu nakladu, činilo se da je da je bivši frontmen grupe House Of Pain na uzlaznoj putanji prema svjetskom uspjehu. To je i postigao vrlo popularnim singlom “What Is Like”, te je u to vrijeme zvučao mnogo ozbiljnije i ambicioznije od likova poput Fred Dursta i Kid Rocka.

  Početni uspjeh su zamijenila daljnja muzička razočaranja, te naposljetku i problem s izdavačkom kućom, zbog kojeg je čak i everlastova muzička karijera dovedena u pitanje.

  2004. godine Everlast se vratio sa novim albumom “White Trash Beautiful” u kojem se vidi da je usavršio svoje tehničko umijeće. Ako ništa drugo, bar se potrudio oko harmoniziranja akustične gitare, ritam mašine i repanja, s posebnim naglaskom na gitaru, koja je maštovitija i vrlo dobro odsvirana u većini pjesama. Tekstualno se nije mnogo promjenio, već je nastavio sa svojim tužnim pričama o nesretnim mladim ljudima, te ostalim socijalnim temama.

  Krajnji rezultat je dosada i klišej. Album se u mnogome ne razlikuje od prijašnjih, samo nekoliko pjesama poput “Blinded By The Light“, “Angel”, te “Lonely Road” iskaču tekstualnom dovitljivošću i zanimljivijim rifovima, ali u globalu Everlast i njegov hrapavi glas ne žanju toliki uspjeh kao nekada.

  Muziku podržava