Nismo ni sumnjali, Rufus pjeva Judy i na DVD-u

  1085

  Rufus Wainwright

  Rufus! Rufus! Rufus! Does Judy! Judy! Judy!: Live From the London Palladium

  dvd

  Datum izdanja: 11.12.2007.

  Izdavač: Geffen / Aquarius Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Overture: The Trolley Song/Over The Rainbow/The Main That Got Away
  2. When You’re Smiling (The Whole World Smiles With You)
  3. Medley: Almost Like Being In Love/This Can’t Be Love
  4. Do It Again
  5. You Go To My Head
  6. Alone Together
  7. Who Cares? (So Long As You Care For Me)
  8. Puttin On The Ritz
  9. How Long Has This Been Going On
  10. Just You, Just Me
  11. The Man That Got Away
  12. San Francisco
  13. That’s Entertainment
  14. I Can’t Give You Anything But Love
  15. Come Rain Or Come Shine
  16. You’re Nearer
  17. A Foggy Day
  18. If Love Were All
  19. Zing! Went The Strings Of My Heart
  20. Stormy Weather (performed by Martha Wainwright)
  21. Medley: You Made Me Love You/For Me And My Gal/The Trolley Song
  22. Rock A Bye Your Baby With A Dixie Melody
  23. Over The Rainbow with Kate McGarrigle
  24. Swanee
  25. After You’re Gone with Lorna Luft
  26. Chicago
  27. Get Happy
  28. Hello Bluebird with Lorna Luft
  29. Someone to Watch Over Me with Martha Wainwright and Kate McGarrigle
  30. Ev’ry Time We Say Goodbye with Kate McGarrigle
  31. San Francisco (Reprise)

  U zadnjih nekoliko godina sve je veća moda izdavanja glazbenih DVD-a s posebnih događaja u karijeri izvođača pa me tako uopće nije začudilo objavljivanje “Rufus! Rufus! Rufus! Does Judy! Judy! Judy!: Live From the London Palladium” paralelno s audiozapisom “Rufus Does Judy at Carnegie Hall“.

  Da se previše ne ponavljam, jer većina izrečenog u prošloj recenziji vrijedi i za ovo izdanje, sada ću reći par razlika zbog kojeg je ovaj DVD drugačiji od CD-a, a da se to naravno ne odnosi na sam fizički format albuma.

  Turneja koja je trajala u ljeto 2006. donijela je koncerte u nekim od najvećih i najpoznatijih gradova (i kulturoloških lokaliteta) u svijetu, osim već spomenutog New Yorka (Carnegie Hall), uključeni su bili i Pariz (Olympia), Los Angeles (Hollywood Bowl) i London (Palladium) otkud je i uzeta snimka za ovo izdanje.

  Sam koncert po set-listi se ništa ne razlikuje od onog održanog u Carnegie Hallu, jer su sve pjesme poredane identičnim redom. Čak su i zvjezdana gostovanja uređena na isti način što znači da je, osim Rufusove majke i sestre, na showu nastupila i kćerka same Judy Garland, Lorna Luft. Ipak, da bi se izdanja razlikovala, na DVD-u je pridodan i bis s pet skladbi gdje se ponovno pojavljuju sve gošće.

  Muziku podržava

  Sama vizualna slika pokazuje Wainwrighta kao nekog preplašenog zabavljača. Prilikom kratkih uvoda u pjesme, često ima neki izbezumljeni prazan pogled uvis, kao da je pomalo izgubljen na velikoj pozornici.

  Nekako mi se čini da je ovo ipak preveliki zalogaj za njega, jer takvi tipovi pjevača su u prošlosti znali zabaviti publiku sa svojim štosevima, dok mi se čini da je u ovom slučaju publika oduševljena samo iz tog razloga što nemaju priliku često slušati evergreene.

  Sama Rufusova izvedba opet je vrlo ‘kopirajuća’, bez energije kojom bi istaknuo da je u prvom planu ipak on a ne Judy Garland, uz sve počasti legendarnoj divi. Pretjeranim plagijanjem, Rufus uvelike gubi na svojoj prepoznatljivosti i talentu kojeg pokazuje na samostalnim albumima gdje se njegov plah karakter puno više razmaše.

  Za kraj bih ostavio sličan dojam kao i kod recenzije audioizdanja, pošto su vrlo slična, a to je da su pjesme odlične, kako bi se reklo za sva vremena, ali nije potrebno njihovo neprestano recikliranje jer su originali ipak mnogo bolji nego kopije (barem u većini slučaja), s time da ću DVD-u dati pola ocjena manje jer ga je prenaporno pogledati odjednom zbog svih spomenutih mana.

  Muziku podržava