Nikako nemojte propustiti ovo izdanje!

  1779

  Sinead O'Connor

  Collaborations

  Datum izdanja: 23.05.2005.

  Izdavač: EMI / Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Massive Attack/Special Cases
  2. Asian Dub Foundation feat. Sinéad O’Connor/1000 Mirrors
  3. Bomb The Bass feat. Sinéad O’Connor & Benjamin Zephaniah/Empire
  4. Ghostland/Guide Me God
  5. Jah Wobble’s Invaders Of The Heart feat. Sinéad O’Connor/Visions Of You
  6. Afro Celt Sound System/Release
  7. Sinéad O’Connor with The Blockheads/Wake Up And Make Love With Me
  8. The The/Kingdom Of Rain
  9. U2 & Sinéad O’Connor/I’m Not Your Baby
  10. Conjure One feat. Sinéad O’Connor/Tears From The Moon
  11. Peter Gabriel & Sinéad O’Connor/Blood Of Eden
  12. Moby feat. Sinéad O’Connor/Harbour
  13. Aslan/Up In Arms
  14. Damien Dempsey feat. Sinéad O’Connor/It’s All Good
  15. The Edge & Sinéad O’Connor/Heroine (Theme From “Captive”)
  16. The Colourfield feat. Sinéad O’Connor/Monkey In Winter
  17. Sinéad O’Connor & Terry Hall/All Kinds Of Everything

  Sinéad O’Connor, heroina britanskog pop-rocka, svoj epitet najtraženije glazbene ‘suradnice’ potvrđuje izdanjem “Collaborations“, najnovijim albumom posvećenim jedinstvenom kolaborativnom radu koji seže od samih početaka njezine karijere pa sve do posljednje suradnje iz 2003 godine. Stvarajući izvan uobičajenih parametara, Sinead je koristila kolaboraciju sa drugim glazbenicima kako bi istražila različite glazbene pravce i pokazala širok spektar svojih izvanrednih sposobnosti.

  Kroz sedamnaest pjesama sakupljenih na ovom jedinstvenom albumu prodefilirala je čitava plejada poznatih faca iz svijeta glazbe. Dovoljno je samo spomenuti neke od izvođača kao što su Asian Dub Foundation, Massive Attack, U2 ili Moby pa da i sami steknete uvid u šarolikost pjesama skupljenih na ovoj kompilaciji. Krenimo redom. Prije nego je još snimila svoj debi album “The Lion And The Cobra” ostvarila je svoju prvu suradnju sa gitaristom grupe U2 The Edgeom 1986. u skladbi “Heroine“. Bila je to tema sa soundtracka filma “Captive” za koji je Edge napisao glazbu.

  Ponovno su se sreli 1997 godine kada je Sinead ostvarila suradnju sa U2-om i opet za potrebe filmske glazbe. Rezultat je pomalo eksperimentalna tema “I’m Not Your Baby” iz filma Wima Wedersa “The End Of Violence”. Sličnu, dvostruku, suradnju ostvarila je sa Terry Hallom odnosno sa njegovim bendom The Colourfield. Do prvog susreta između Terryja i Sinead došlo je 1987 godine kada su u duetu snimili pjesmu “Monkey In Winter”, b stranu singla grupe The Colourfield. Pjesma “All Kinds Of Everything”, obrada istoimene pjesme koja je 1970. pobijedila na Euroviziji, rezultat je ponovne suradnje Sinead i Colourfielda.

  Muziku podržava

  Od ranijih pjesama treba još izdvojiti udruživanje sa bendom The The u pjesmi “Kingdom OF Rain” sa njihovog albuma “Mind Bomb” iz 1989. godine. Jedna od prvih suradnja u ’90-ima bila je sa grupom Jah Wobble’s Invaders Of The Heart na blago orijentalnoj temi “Visions Of You“. Nedugo nakon toga Peter Gabriel je uvidio da bi glas mlađahne Sinead mogao izvrsno uklopiti u koju od svojih pjesama. Produkt ove kolaboracije bila je prekrasna i pomalo sjetna tema “Blood Of Eden” (na ovoj kompilaciji nalazi se u nešto skraćenoj, radio edit verziji).

  U područje world glazbe ponovno se uputila 1999. godine gdje je u suradnji s Afro Celt Sound System snimila pjesmu “Release”. Od suradnji koje još svakako moram spomenuti ubrojit ću onu sa Mobyjem na njegovom albumu 18 u pjesmi “Harbour“, zatim udruživanje sa bendom The Blockheads na albumu “Tribute To Ian Dury” produkt čega je “Wake Up And Love With Me” te izvanredna suradnja sa kanadskim producentom Rhys Fulberom i njegovim Conjure One projektom u vanserijskoj i zavodljivoj “Tears From The Moon“. Jednu od posljednjih suradnji ostvarila je s Massive Attackom 2003 godine. Zajedno su snimili “Special Cases” za njihov album “100th Window”.

  Muziku podržava