Ni glasa nisu pustili, no još uvijek su to Beastie Boys

  2258

  Beastie Boys

  The Mix-Up

  Datum izdanja: 26.06.2007.

  Izdavač: Capitol / Dallas Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. B For My Name
  2. 14th St. Break
  3. Suco De Tangerina
  4. The Gala Event
  5. Electric Worm
  6. Freaky Hijiki
  7. Off The Grid
  8. The Rat Cage
  9. The Melee
  10. Dramastically Different
  11. The Cousin Of Death
  12. The Kangaroo Rat

  The Mix-Up” je prvi potpuno instrumentalni album Beastie Boysa. Album bi se mogao podijeliti na ‘a’ i ‘b’ stranu s po šest skladbi, od kojih bi ‘b’ strana bila malo žešća, no sve su instrumentalni jamovi od kojih nijedna previše ne odskače od cjeline.

  Mike Diamond je na bubnjevima, Adam Horovitz na gitari, a Adam Yauch na basevima. Oni tvore opuštenu, no kohezivnu bazu pjesama (sve novi originali), dok je za melodije zadužen ‘pridruženi Beastie’ Mark Nishita na klavijaturama. Postavu na “The Mix-Up” upotpunjuje Alfredo Ortiz na udaraljkama.

  Svirka nije virtuozna – kao što je to običaj kod Beastie Boysa sve je u osjećaju i stilu. “The Mix-Up” je album soul-funk jamova, a takva se muzika i radi s kulerskim stavom. Ima tu i malo duba, malo više Stax soula u stilu Booker T. & the MG’s, a na trenutak Boysi čak podsjete na rane Mothers of Invention, ali samo na trenutak – ovaj album je najlakše opisati kao ‘funky soundtrack’ za neki imaginarni film iz sedamdesetih.

  Svejedno, to je još uvijek prepoznatljivo Beastie Boys album. Premda će ostati zapamćeni kao prvi značajni bijeli rap bend, te po miješanju hc-punka i hip-hopa, oni su ovakve instrumentale radili na većini prijašnjih albuma samo što su se sada po prvi put usredotočili samo na njih. Zapravo to je prvi put da su se usredotočili na samo jedan stil, što “The Mix-Up” čini njihovim najkonciznijim albumom.

  Muziku podržava

  U usporedbi s ostalim albumima Beastie Boysa “The Mix-Up” izgleda sitno, no to je mali, zgodni i smisleni dodatak njihovoj diskografiji. Album je to koji ima svoj ritam i groove, koji su srećom i vrlo pitki.

  Beastie Boys već odavno nisu dječaci i moguće je da su došli do faze kad se moraju ponovo izmisliti. Bit će zanimljivo vidjeti koji je njihov sljedeći korak.

  Muziku podržava