Nezaobilazna ljetna ‘kuharica’

  1808

  Missy Elliot

  The Cookbook

  Datum izdanja: 05.07.2005.

  Izdavač: Atlantic / Dancing Bear

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Joy (feat. Mike Jones)
  2. Partytime
  3. Irresistible Delicious (feat. Slick Rick)
  4. Lose Control (feat. Ciara & Fat Man Scoop)
  5. My Struggles (feat. Mary J. Blige)
  6. Meltdown
  7. On & On
  8. We Run This
  9. Remember when
  10. 4 My Man (feat. Fantasia)
  11. Can’t Stop
  12. Teary Eyed
  13. Mommy
  14. Click Clack
  15. Time And Time Again
  16. Bad Man (feat. Vybez Cartel & M.I.A.)

  Izdavši svoj peti album, “The Cookbook“, Missy Elliott nam je predstavila odličnu ‘kuharicu’ čije recepte bi mogli slijediti brojni glazbeni ‘kuhari-wanna-be’. No kako ona sama kaže: “My style can’t be duplicated or recycled“, teško da će netko uspjeti ‘skuhati’ nešto slično.

  Poznata je suradnja Missy Elliott s Timbalandom, koja joj je i pomogla u izgradnji karijere, no na ovom albumu ona je svedena na minimum. Tako je Timbaland producirao samo dvije pjesme, one kojima se album i otvara – “Joy” (feat. Mike Jones), te “Partytime“.

  Osim Mikea Jonesa, na albumu gostuju i Ciara, u pjesmi “Lose Control“, koja je ujedno i prvi singl skinut s albuma i za koju je već snimljen i spot, zatim Mary J. Blige u “My Struggles“, te Fantasia – pobjednica American Idola u pjesmi “4 My Man“.

  Prva stvar koja mi je odmah ušla u uho je “Irresistible Delicious” (feat. Slick Rick), koja je mješavina hip-hop beata i old school R&B ritma, i na kojoj Missy pokazuje kako joj i repanje i pjevanje leže jednako dobro. Slijedeća stvar koja je također vrijedna pažnje je “On & On“, iza koje osim Missy, stoje i The Neptunes, što pjesmi daje onaj poseban štih koji samo Pharrell i njegova ekipa znaju napravit.

  Muziku podržava

  A da se Missy ne boji upotrijebiti i tuđe materijale, pokazuju i pjesme “We Run This“, za koju je podloga uzeta iz pjesme “Apache”, te “My Struggles”, za koju je iskoristila beat iz “What’s The 411?”, koju inače izvodi Mary J. Blige.

  Missy Elliott je već odavno dokazala da je jedna od unikatnih glazbenica. Posebice s albumom “Miss E….So Addictive” i hitovima “Get Ur Freak On” i “One Minute Man”, te “Work It” i “Gossip Folks” s albuma “Under Construction”. O uspješnosti albuma “The Cookbook” govori i činjenica da je dospio na 2. mjesto Billboardove top ljestvice albuma, a prvi singl “Lose Control” zasjeo je na #10 Billboard Hot 100 Singles.

  Po meni, The Cookbook nije u istom rangu sa odličnim “Miss E…So Addictive”, i osjeća se nedostatak posebnog začina Timbalanda, no ipak ne mogu reći da sam ostala zbog toga razočarana, jer očito je da je Missy odlučila ‘skuhati’ nešto novo, sa nekim novim začinima.

  Muziku podržava