Nestala je magija Healtha

  689

  Healt

  Death Magic

  Datum izdanja: 07.08.2015.

  Izdavač: Loma Vista Recordings

  Žanr: Noise, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Victim
  2. Stonefist
  3. Men Today
  4. Flesh World (UK)
  5. Courtship II
  6. Dark Enough
  7. Life
  8. Salvia
  9. New Coke
  10. L.A. Looks
  11. Hurt Yourself
  12. Drugs Exist

  Noise rockeri iz Los Angelesa izdali su dva jako dobra albuma koja su ih lansirala u orbitu najzanimljivijih noise rock bendova i uspjeli su pobuditi interes publike i kritike.

  Taj pomalo zagonetni zvuk obojan elektronikom, neo-psihodelijom i mračnim post-punk tonovima činio se kao dobar recept, tako da su odmah bili prepoznati kao bend koji ima budućnost. Prvijenac benda je jedno od kvalitetnijih noise rock izdanja i svakako će ostati upamćen kao njihov najbolji album. Šest godina im je trebalo da izbace novi album i ta velika pauza se odrazila na zvuk i ono što su stvorili s prva dva izdanja. Naime, eksperimentalnost koja ih je krasila sad je pomalo zabrazdila u pop vode i to nije bio dobar potez. Kao da su napravili album eto tek toliko da ga naprave jer je bilo vrijeme da ga izdaju. Izgleda kao da je sve već rečeno pa ostaje samo kolažiranje starog zvuka sa suvremenim strujanjima na glazbenoj sceni. A kako pop prolazi, tako su i Health pomislili da bi bilo dobro da idu u tom smjeru. No, rezultat je prilično razočaravajući. Ono što su napravili čini veliki odmak od prva dva albuma. To je izgubilo na čari i pretvorili su se u još jedan electro-pop bend kakvih ima i previše.Što im je bio cilj, ne znamo, no slušajući “Death Magic” pitate se gdje su nestali noise rock i psihodelija koja je tako dobro iskristalizirana u prvim izdanjima. Na ovom albumu to je gurnuto u drugi plan, a inzistiralo se na elektronici i popu koji ne mora nužno biti loša kombinacija, no kada to dobijete od benda koji vas je naviknuo na nešto bolje, ostanete u pitanju: ‘Pobogu, zašto?’

  Sve pjesme više-manje nalikuju jedna na drugu i redaju se u razvodnjenom tonu, pomalo inertnom i jedva preslušate album do kraja. “Dark Enough” je jedina vrijedna spomena jer u njoj je ostala ta noise matrica, a elektronika je pomalo suptilnija nego na ostatku albuma. Da je bilo više ovakvih stvari na albumu, krajnji ishod bi bio puno bolji.

  Muziku podržava

  Uvodne “Victim” i “Stonefist” su indikator te konfuzije zvuka koja je imanentna albumu, bez imalo žara i iskričavosti na koju smo navikli.

  Sredina albuma je pristojna što se vidi u “Life“, još jednom numerom koja se izdvaja kao slušljiva i u njoj je taj eksperiment čak i uspio. Refren je uhu ugodan i privlačan. “Hurt Yourself” i “Drugs Exist” zatvaraju album na način na koji je i počeo – konfuzno i dosadno.

  Album s dvije slušljive stvari svakako nije ni približno dobar album i možemo reći da je mali promašaj. Što se dogodilo Healthu? Pa dogodilo im se podilaženje popularnom zvuku i eksperimentiranje s onim što prolazi kod veće publike.

  Fanovi će teško biti zadovoljeni ovim izdanjem jer se vidi da to nije to. No, ovo im je tek treći album, imaju vremena da se pronađu i počaste nas dobrim noise rockom koji ih je učinio tako zanimljivim.

  Muziku podržava